Ιρλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων – Τουλάχιστον 7 νεκροί, σε εξέλιξη έρευνες για επιζώντες

Array

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή (7/10) λίγο μετά τις 15:00 (τοπική ώρα), (17:00 ώρα Ελλάδας) σε πρατήριο καυσίμων της αλυσίδας Applegreen στην κομητεία Ντονεγκάλ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 7 άτομα, και 8 να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιρλανδική αστυνομία. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό ανθρώπων που αγνοούνται, καθώς από την έκρηξη καταστράφηκε το κτίριο καθώς και ένα τμήμα πολυκατοικίας.

Η ιρλανδική αστυνομία ανέφερε ότι τρία θύματα επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή και τέσσερα επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται καθώς αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επίσης οκτώ άτομα.

Η αστυνομία δεν διατυπώνει καμιά υπόθεση δημόσια για τα αίτια της καταστροφής. Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αργά χθες βράδυ, ανέφερε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει εξηγήσεις ή λεπτομέρειες, ούτε απολογισμό των θυμάτων.
Πολλά οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης παρέμειναν στο σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένων πυροσβεστικών υπηρεσιών από τις πλευρές των συνόρων, της ιρλανδικής αστυνομίας και πολιτικής άμυνας, ενώ ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής μετέφερε ορισμένους από τους τραυματίες στην έκρηξη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Letterkenny στο Δουβλίνο.

Ο βουλευτής του του Σιν Φέιν Πιρς Ντόχερτι μίλησε για «καταστροφική έκρηξη» σε «πολυσύχναστη τοποθεσία», προσθέτονας πως η «τεράστια έκρηξη» ακούστηκε χιλιόμετρα μακριά και ώρες αργότερα, υπήρχαν ακόμη παγιδευμένοι άνθρωποι μέσα στο κτίριο, ορισμένοι από τους οποίους επικοινώνησαν με τα σωστικά συνεργεία.
Το πρατήριο, πρόσθεσε, ήταν το μόνο κατάστημα στο χωριό, στον ίδιο χώρο λειτουργούσε επίσης το ταχυδρομείο και κομμωτήριο.

«Όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο, όμως επρόκειτο για καταστροφική έκρηξη που διέλυσε το κτίριο, όπου βρισκόταν αρκετός κόσμος εκείνη τη στιγμή», τόνισε στη δημόσια ιρλανδική τηλεόραση RTÉ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος