Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στόχευσαν 40 ισραηλινούς στόχους στο βόρειο Ιράκ

Array

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν , ταξίαρχος Muhammad Pakpour, κατηγόρησε «το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τις αντιιρανικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ προς όφελός του», τονίζοντας ότι «40 σημεία εκεί έγιναν στόχοι δεκάδων drones αυτοκτονίας».

Το ιρανικό πρακτορείο Mehr  μετέδωσε ότι «η ακρίβεια των πυραύλων και των drones των Φρουρών της Επανάστασης είναι υψηλή», σημειώνοντας ότι «σε ορισμένες περιοχές χτυπήσαμε περίπου 40 στόχους με περισσότερους από 70 πυραύλους και δεκάδες drones με ακρίβεια 99%».

Επεσήμανε ακόμη ότι «σε περίπτωση επανάληψης τρομοκρατικών ενεργειών από τα προαναφερθέντα στοιχεία, αυτές οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, γιατί όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι να αφοπλιστούν οι αυτονομιστικές ομάδες, εκτός εάν οι αρχές της βόρειας περιοχής του Ιράκ σκέφτονται να τους αφοπλίσουν».

Τόνισε ότι «το Ιράν εξέφραζε τακτικά τη διαμαρτυρία του σε αξιωματούχους στη βόρεια περιοχή του Ιράκ με τη μορφή ενός σημειώματος για τις κινήσεις τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ισραήλ.  Η μια χώρα που θεωρείται γειτονική του Ιράν δεν μπορεί να φιλοξενήσει στοιχεία ιρανικών αυτονομιστών και τρομοκρατών που στοχεύουν στη διάσπαση της Ιρανικής Δημοκρατίας».

Νωρίτερα, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν βομβάρδισαν, ξανά, τα χωριά Σεντκάν στην περιοχή Σοράν, στο Κυβερνείο του Ερμπίλ.

Μετάφραση : Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος