Ιράν: Να σέβεστε τους νόμους μας προειδοποιεί η Τεχεράνη τους ξένους επισκέπτες

Array

Οι ξένοι επισκέπτες στο Ιράν θα πρέπει να σέβονται τους νόμους της Ισλαμικής Δημοκρατίας, προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών, τις οποίες η Τεχεράνη απέδωσε σε “ξένους εχθρούς”.

Ας σημειωθεί ότι μόλις τον περασμένο μήνα το Ιράν ανακοίνωσε ότι συνέλαβε εννέα ευρωπαίους υπηκόους για τον ρόλο τους στα επεισόδια που προκλήθηκαν με αφορμή τον θάνατο της Αμινί.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου επέμεινε ότι “το Ιράν είναι μια ασφαλής χώρα … Αναμένουμε οι ξένοι που επισκέπτονται το Ιράν για τουρισμό και για επιχειρηματικούς σκοπούς να σέβονται τους νόμους μας“, είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο εκπρόσωπος Νάσερ Καανανί.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στις 17 Σεπτεμβρίου στη γενέτειρα της Αμινί, την Σακέζ, μετατράπηκαν στη μεγαλύτερη πρόκληση για το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν εδώ και χρόνια με πολλούς να ζητούν την αποπομπή του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Οι διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο έχουν λάβει διεθνή υποστήριξη, γεγονός που οδήγησε την Τεχεράνη να επιτεθεί στους επικριτές της κατηγορώντας τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι εκμεταλλεύτηκαν τις ταραχές για να αποσταθεροποιήσουν το Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος