Το Ιράν ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι διόρισε πρεσβευτή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για πρώτη φορά από το 2016, καθώς βελτιώνονται οι σχέσεις μεταξύ χωρών του Κόλπου και το Ιράν.
Η κίνηση αυτή γίνεται μετά την ανακοίνωση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Αύγουστο για την αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την επιστροφή του πρεσβευτή τους στην Τεχεράνη.
Ο νεοδιορισθείς πρεσβευτής του Ιράν στα ΗΑΕ, ο Ρεζά Αμερί, είχε διατελέσει γενικός διευθυντής του γραφείου Ιρανών αποδήμων στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τα ΗΑΕ, οι επιχειρηματικοί και εμπορικοί δεσμοί των οποίων με το Ιράν χρονολογούνται εδώ και πάνω από έναν αιώνα, άρχισε να συνεργάζεται εκ νέου με την Τεχεράνη το 2019 έπειτα από επιθέσεις στα ύδατα του Κόλπου και σε σαουδαραβικές ενεργειακές εγκαταστάσεις.
Το Ντουμπάι, ένα από τα εμιράτα των ΗΑΕ, είναι επί μακρόν ένας από τους κύριους συνδέσμους του Ιράν με τον έξω κόσμο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ΙRΝΑ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος