Ιράκ: Καταγραφή δεκατριών κρουσμάτων χολέρας θέτει σε συναγερμό τις υγειονομικές Αρχές

Array

Δεκατρία κρούσματα χολέρας έχουν αναφερθεί στο Ιράκ, δέκα στη Σουλεϊμανίγια, στην αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας την Κυριακή 19/6.

«Δέκα κρούσματα χολέρας έχουν αναφερθεί στην επαρχία», δήλωσε ο Σαμπάχ Χαουράμι, γενικός διευθυντής υγείας στη Σουλεϊμανίγια. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ιράκ, δύο ακόμη κρούσματα αναφέρθηκαν στο al-Mutana (νότια) και το δέκατο τρίτο στο Κιρκούκ (βόρεια) της χώρας. 

Στην επαρχία Σουλεϊμανίγια, έχουν αναφερθεί 56 ακόμη ύποπτα κρούσματα, ενώ  τα δείγματα αναλύονται σε εργαστήριο της Βαγδάτης. 

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ημερών, «περίπου 4.000 περιπτώσεις ασθενών με διάρροια και έμετο έχουν αναφερθεί σε νοσοκομεία της Σουλεϊμανίγια », σύμφωνα με τον Δρ. Χαουράμι.  

«Η χολέρα είναι μια τρομερή ασθένεια, αλλά μπορεί να θεραπευτεί πολύ εύκολα. «Μπορούμε να σώσουμε ζωές σε λίγες ώρες», είπε Δρ. Χαουράμι. 

Στη Σουλεϊμανίγια είχε να καταγραφεί κρούσμα χολέρας από το 2012. Η πιο πρόσφατη επιδημία χολέρας που έπληξε το Ιράκ «ήταν το 2015», τόνισε ο Σάιφ αλ Μπαντρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, στο Γαλλικό Πρακτορείο. Τότε, επιδημία χολέρας έπληξε τη Βαγδάτη και την επαρχία της Βαβυλωνίας, νότια της πρωτεύουσας, μολύνοντας εκατοντάδες ανθρώπους. 

Η χολέρα, μια ασθένεια που προκαλεί οξεία διάρροια και αφυδάτωση μπορεί να σκοτώσει μέσα σε λίγες ώρες χωρίς θεραπεία, μεταδίδεται με την κατανάλωση μολυσμένου νερού ή την κατανάλωση τροφής μολυσμένης με το βακτήριο vibrio cholerae. 

Η ασθένεια εμφανίζεται συχνά σε κατοικημένες περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε πόσιμο νερό ή έλλειψη δικτύων αποχέτευσης. 

Στις αρχές του 2021, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολόγισε ότι κάθε χρόνο καταγράφονται μεταξύ 1,3 και 1,4 εκατομμύρια κρούσματα χολέρας παγκοσμίως και 21.000 έως 143.000 θάνατοι από αυτή την ασθένεια./abcnews.al 

Πηγήabcnews.al 

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος