Ιράκ: αιχμαλώτισαν μια σπάνια τίγρη στα βουνά του Κουρδιστάν

Οι αρχές του Κυβερνείου Ντοχούκ στο Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, αιχμαλώτισαν μια σπάνια τίγρη αφού καταβρόχθισε 25 πρόβατα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι η τίγρη έπεσε σε παγίδα σε ένα ορεινό χωριό και στάλθηκε την Παρασκευή στον ζωολογικό κήπο Dohuk, όπου το ένα της πόδι ακρωτηριάστηκε.

Το πρακτορείο επικαλέστηκε τον αξιωματούχο της Αστυνομίας Προστασίας Περιβάλλοντος στο Dohuk , συνταγματάρχη Jamal Saado, που δήλωσε : «Η Αστυνομία Περιβαλλοντικής Προστασίας των Κούρδων Πεσμεργκά, ενημέρωσε την Τετάρτη ότι η τίγρη βρέθηκε, αφού έπεσε σε παγίδα στο χωριό Ζεριζέ που έστησαν οι κάτοικοι αφού κατασπάραξε 25 πρόβατα τους, και στη συνέχεια πήγαν με έναν κτηνίατρο στο τόπο της παγίδας.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Σουλεϊμάν Τάμερ , Χρειάστηκαν δύο προσπάθειες για να πιάστει αυτή η τίγρη και τον τύπο της «Περσική τίγρη», ηλικίας περίπου 5 ετών και βάρους περίπου 100 κιλών .

Ο κτηνίατρος εξήγησε, “Η τίγρη έπεσε σε παγίδα από βοσκό στη Ζεριζέ… Δυστυχώς, η παγίδα έπιασε το πόδι της. Σήμερα κάναμε την απαραίτητη διαδικασία, που είναι ακρωτηριασμός και εκτομή του δεξιού μηρού και θα παραμείνει υπό την παρακολουθήσει μας για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος