Υπό την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος το Ανόβερο – Ακυρώθηκε φιλικός αγώνας (vid)

Στην εκκένωση του γηπέδου που θα διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των Εθνικών ομάδων Γερμανίας και Ολλανδίας στην πόλη του Ανόβερο, προχώρησε η αστυνομία, ενώ λίγο αργότερα εκκένωσε και την TUI-Arena στο, όπου θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims».

Η ακύρωση του αγώνα αλλά και της συναυλίας κρίθηκε απαραίτητη για «λόγους ασφαλείας». Συγκεκριμένα το HDI-Arena στο Ανόβερο εκκενώθηκε 90 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα το βράδυ της Τρίτης και ακολούθησε η εκκένωση της TUI-Arena, χωρητικότητας 14.000 ατόμων.

«Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη έπειτα από πολλές πληροφορίες που λάβαμε για μια πιθανή επίθεση, οι οποίες πριν από τον αγώνα πύκνωσαν πολύ», εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Υπό την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος το Ανόβερο  – Ακυρώθηκε φιλικός αγώνας  (vid)

Ο κ. Ντε Μεζιέρ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, διότι αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες ή να δυσχεράνουν το έργο των αρχών στο μέλλον, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι βρέθηκε ασθενοφόρο με εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ, η απόφαση για την ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των Εθνικών Ομάδων της Γερμανίας και της Ολλανδίας ελήφθη από κοινού με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, λίγο πριν προσγειωθούν στο Ανόβερο και ενώ συγκεντρώνονταν οι πληροφορίες. Η καγκελάριος και ο υπουργός επρόκειτο να παρακολουθήσουν τον αγώνα, μαζί με άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κύκλους ασφαλείας της Γερμανίας, η απειλή ήταν «ισλαμιστικού χαρακτήρα» και η σχετική ενημέρωση έφτασε στο Βερολίνο από μυστική υπηρεσία ξένης χώρας, και πιο συγκεκριμένα από τη Γαλλία.

Για «συγκεκριμένη πρΥπό την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος το Ανόβερο  – Ακυρώθηκε φιλικός αγώνας  (vid)οειδοποίηση για εκρηκτικά» μέσα στο στάδιο του Ανόβερου, έκανε λόγο νωρίτερα ο επικεφαλής της Αστυνομίας της πόλης Φόλκερ Κλούβε.

«Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος μέσα στο στάδιο είχε σκοπό να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε ο κ. Κλούβε και μίλησε για συγκεκριμένη κατάσταση κινδύνου για όλο το Ανόβερο.

Παράλληλα με εντολή του ίδιου, ειδοποιήθηκαν όλοι οι διοργανωτές συναυλιών στην πόλη και τους συνεστήθη να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Η εφημερίδα Syker Kreiszeitung της περιοχής του Ανόβερου από την πλευρά της μετέδωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι κοντά στο στάδιο εντοπίστηκε ένα «ύποπτο» πρόσωπο, γνωστό στις αρχές.

Παράλληλα το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv και το Spiegel-online επικαλούμενα πληροφορίες από την αστυνομία της πόλης, ανέφεραν ότι βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερου, με αποτέλεσμα λειτουργία του σταθμού να διακοπεί.

Υπό την απειλή τρομοκρατικού χτυπήματος το Ανόβερο  – Ακυρώθηκε φιλικός αγώνας  (vid)

Εν τω μεταξύ, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας σε πολλά σημεία της πόλης με την αστυνομία να ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε όλη την πόλη, ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι σε πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σχετικές ειδήσεις:

Ακυρώθηκε το φιλικό Γερμανίας-Ολλανδίας λόγω σοβαρής απειλής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος