ΗΠΑ: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές ο Τζο Μπάιντεν – Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό, δήλωσε

 O 80χρονος Τζο Μπάιντεν  επιβεβαίωσε τελικά την υποψηφιότητά του για μια νέα θητεία επικεφαλής των Ηνωμένων Πολιτειών, παραμερίζοντας τις ανησυχίες που εκφράζονται σχετικά με την ηλικία του.

«Κάθε γενιά έχει μία στιγμή που πρέπει να υψώσει το ανάστημά της για την δημοκρατία. Να υψώσει το ανάστημά της για τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Πιστεύω ότι αυτή είναι η δική μας.

Για τον λόγο αυτό διεκδικώ την επανεκλογή μου ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενωθείτε μαζί μας. Ας τελειώσουμε την δουλειά», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τζο Μπάιντεν ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά του, συνοδεύοντας το μήνυμά του με μία φωτογραφία του ιδίου μαζί με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις.

Η ανακοίνωση, της υποψηφιότητας έγινε με βίντεο τριών λεπτών , που συμπίπτει με την τέταρτη επέτειο της έναρξης της προηγούμενης προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, όταν ο δημοκρατικός ηγέτης είχε μπει στη μάχη για την «ψυχή της Αμερικής» και είχε στερήσει από μια δεύτερη θητεία τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Είπα το 2019 ότι βρισκόμαστε σε μια μάχη για την ψυχή της Αμερικής και είμαστε ακόμα», είπε ο Μπάιντεν. «Το ερώτημα που αντιμετωπίζουμε είναι εάν τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερη ελευθερία ή λιγότερη ελευθερία. Περισσότερα δικαιώματα ή λιγότερα. Η προσωπική ελευθερία είναι θεμελιώδης για το ποιοι είμαστε ως Αμερικανοί. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό. Τίποτα πιο ιερό», είπε ο Μπάιντεν στο βίντεο, όπου το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα χαρακτηρίζεται ως ακραίο και επικρίνεται για προσπάθεια να απαγορευτεί το δικαίωμα στην άμβλωση.

«Περικόπτουν την Κοινωνική Ασφάλιση, περιορίζουν τα δικαιώματα ψήφου. Σε όλη τη χώρα, οι εξτρεμιστές MAGA (αναφορά στο σύνθημα του Τραμπ «Κάνε την Αμερική Μεγάλη ξανά») παρατάσσονται για να αφαιρέσουν αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό», πρόσθεσε ο Μπάιντεν. Γι’ αυτό είμαι υποψήφιος για επανεκλογή», είπε ο Μπάιντεν.

Ο 76χρονος Ντόναλντ Τραμπ, προκαταλαμβάνοντας μια ανακοίνωση του αντιπάλου του, ανακοίνωσε:

«Θα μπορούσατε να πάρετε τους πέντε χειρότερους προέδρους της αμερικανικής ιστορίας, και όλοι τους μαζί δεν θα είχαν προκαλέσει τόση ζημιά όση έχει κάνει μέσα σε μόλις μερικά χρόνια ο Τζο Μπάιντεν στη χώρα μας», ισχυρίστηκε σε ανακοίνωσή του ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο ποιες θα ήταν οι πιθανότητες του Τζο Μπάιντεν, αν αντιμετώπιζε το Νοέμβριο του 2024 ένα νεώτερο αντίπαλο.

Ο Μπάιντεν δεν έχασε ευκαιρία να δείξει ότι γνώριζε πολύ καλά τις ανησυχίες των ψηφοφόρων για την ηλικία του, σχολίασαν αναλυτές.

«Κοιτάξτε, θεωρώ τον εαυτό μου ως γέφυρα, όχι ως οτιδήποτε άλλο», είπε ο Μπάιντεν τον Μάρτιο του 2020, καθώς έκανε εκστρατεία στο Μίσιγκαν με νεότερους Δημοκρατικούς, μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, ο γερουσιαστής Κόρι Μπούκερ του Νιου Τζέρσεϊ και ο κυβερνήτης του Μίσιγκαν. Γκρέτσεν Γουίτμερ. «Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά ηγετών που είδατε να στέκεται πίσω μου. Είναι το μέλλον αυτής της χώρας», σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος