ΗΠΑ – Βρετανία: Η Google επενδύει 5 δισεκατομμύρια στερλίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο κυρίως στην ΑΙ τεχνολογία

Η αμερικανική εταιρεία, Google ανακοίνωσε σήμερα, 16/9, επένδυση 5 δισ. στερλινών (5.78 δισ. ευρώ) σε διάστημα δύο ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως σε ένα κέντρο δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης.

Τα χρήματα θα επενδυθούν στις δαπάνες επένδυσης, έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας στη χώρα, στις οποίες περιλαμβάνεται το Google DeepMind (το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης της γιγάντιας εταιρείας της Καλιφόρνια), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου. Η Google ανοίγει ένα κέντρο δεδομένων, στο Γουόλθαμ Κρος, για το οποίο είχε ήδη ανακοινώσει πέρυσι πως θα διαθέσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια (850 εκατομμύρια ευρώ). Τα χρήματα θα συμπληρώσουν αυτή τη χρηματοδότηση.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε αποκαλύψει την Κυριακή, 14/9, επενδύσεις άνω του ενός δισεκατομμυρίου λιρών που θα γίνουν από αμερικανικές τράπεζες στη χώρα. Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα 15/9, ότι το Λονδίνο και η Ουάσινγκτον θα υπογράψουν μια συμφωνία για να συντομεύσουν τις προθεσμίες έγκρισης και αδειοδότησης πυρηνικών προγραμμάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, το Λονδίνο έχει διπλασιάσει τις προσπάθειες για να αποδεσμευθεί από τους υδρογονάνθρακες και έχει κάνει την πυρηνική ενέργεια μία από τις προτεραιότητές του. Η σύμπραξη με την Ουάσινγκτον, στην οποία δόθηκε η ονομασία «Ατλαντική Σύμπραξη για Προηγμένη Πυρηνική Ενέργεια» (Atlantic Partnership for Advanced Nuclear Energy), πρόκειται να υπογραφτεί επισήμως.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / AFP / REUTERS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος