ΗΠΑ – Βιρτζίνια: Γυναίκα άνοιξε πυρ και σκότωσε 37χρονο που πυροβολούσε σε πάρτι

Νεκρός έπεσε ένας 37χρονος στις ΗΠΑ, όταν πυροβολήθηκε από μια γυναίκα, αφότου ο ίδιος άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο εναντίον πλήθους ανθρώπων που γιόρταζαν σε πάρτι γενεθλίων στη δυτική Βιρτζίνια.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόνι Χάζελετ έκανε γνωστό ότι τα γρήγορα αντανακλαστικά της γυναίκας έσωσαν ζωές και πιθανόν απέτρεψαν ακόμη ένα φονικό επεισόδιο στη χώρα μετά την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο του Τέξας. Το συμβάν έλαβε χώρα την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Ο Ντένις Μπάτλερ είχε περάσει με το αυτοκίνητό του από το σημείο όταν έλαβε συστάσεις να κινείται πιο αργά καθώς παιδιά έπαιζαν στην περιοχή.

Ακολούθως, ο 37χρονος επέστρεψε οπλισμένος με ένα τουφέκι τύπου AR-15 και άνοιξε πυρ από το όχημά του στο πάρτι γενεθλίων.

Ο ανωτέρω αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Αρχές για το περιστατικό ανέφερε ότι η γυναίκα που πυροβόλησε τον άνδρα δεν είχε ποινικό παρελθόν.

«Είναι απλώς ένα μέλος της κοινότητας που κρατούσε νόμιμα το όπλο της», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Αντί να τρέξει από την απειλή, την αντιμετώπισε και έτσι έσωσε πολλές ζωές».

Η ίδια παρέμεινε στο σημείο μετά το περιστατικό και συνεργάζεται με τους ανακριτές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δεν αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον της.

Πηγές: ABC News / BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος