ΗΠΑ: «Βαθιά ανησυχία» για τον πρώην πεζοναύτη που κρατείται στη Ρωσία

Array

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν βαθιά» για τον Αμερικανό Πολ Γουίλαν, ο οποίος κρατείται στη Ρωσία, και δεν μπόρεσαν να λάβουν πληροφορίες από τη Μόσχα για το πού βρίσκεται ή την κατάσταση του, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι έθεσε το θέμα αφού η οικογένεια του κρατουμένου ενημέρωσε αυτή την εβδομάδα ότι δεν είχαν νέα από τον Πολ Γουίλαν, πρώην πεζοναύτη, από τις 23 Νοεμβρίου, αλλά είχαν δει αναφορές ότι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της φυλακής.

«Προσπαθούμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση και το πού βρίσκεται ο κ. Whelan. Και αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, δεν έχουμε συγκεκριμένη ενημέρωση για το πού βρίσκεται ή σε ποια κατάσταση βρίσκεται», είπε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους σε τηλεφωνική ενημέρωση.

«Αυτό μας απασχολεί βαθιά και σίγουρα συμμεριζόμαστε το άγχος και την ανησυχία της χώρας και της οικογένειας», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

«Ανησυχούμε βαθιά για την έλλειψη πληροφοριών και την έλλειψη επαφής του Πολ και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό όσο πιο σκληρά μπορούμε μέσω της διπλωματικής οδού».

Πηγή: Reuters

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος