ΗΠΑ: Βαρύ κόστος για την Καλιφόρνια από την απεργία των σεναριογράφων -Υπολογίζεται στα 30 εκατ. δολάρια την ημέρα

Στην τρίτη εβδομάδα  βρίσκεται η απεργία της Ένωσης Σεναριογράφων Αμερικής  και η επιτροπή διαπραγματεύσεων του σωματείου με επιστολή της ενημερώνει για « το κόστος τη διευθέτησης» παραθέτοντας στοιχεία  για το πόσο κοστίζει η απεργία στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία.

Το Σωματείο εκτιμά ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα κοστίσουν στη βιομηχανία συλλογικά 429 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το κόστος περίπου 343 εκατομμυρίων δολαρίων αντιστοιχεί  σε οκτώ μεγάλους εργοδότες.

Στην επιτολή τονίζεται ότι η απεργία στην πραγματικότητα κοστίζει στην οικονομία της Καλιφόρνια 30 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα, όχι στα στούντιο όπως λανθασμένα είχε αναφέρει πριν λίγες ημέρες η αντιπρόεδρος του σωματείου, Λίζα Τακέουτσι Κούλεν, σε μήνυμα της προς τα  μέλη του σωματείου.

Κάθε τρία χρόνια, τα τμήματα της Ένωσης Σεναριογράφων σε ανατολική και δυτική ακτή που αντιπροσωπεύουν 11.500 σεναριογράφους της τηλεόρασης και του κινηματογράφου διαπραγματεύονται νέο συμβόλαιο με τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ.

   Υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των όρων που έχουν θέσει οι σεναριογράφοι και εκείνων που είναι πρόθυμα να προσφέρουν τα στούντιο.

Οι σεναριογράφοι διεκδικούν καλύτερες αμοιβές και ένα είδος πνευματικών δικαιωμάτων για τις επαναληπτικές και άλλες προβολές, που, όπως λένε, είναι μια κρίσιμη πηγή εισοδήματος για τα μέλη του Σωματείου που πλήττονται από τις υπηρεσίες streaming.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος