ΗΠΑ: Βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσαν οι 4 υποψήφιοι Ρεπουμπλικάνοι για το χρίσμα στο τέταρτο ντιμπέιτ απόντος του Ντ. Τραμπ

Κραυγές, φωνές, επιφωνήματα αποδοκιμασίας, υβρεολόγιο έδωσαν και πήραν στο τέταρτο ντιμπέιτ των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, το οποίο επέμεινε να σνομπάρει ο Ντόναλντ Τραμπ, 40 ημέρες προτού ξεκινήσουν οι εσωκομματικές ψηφοφορίες για να αναδειχθεί ο υποψήφιος της αμερικανικής δεξιάς.

Στην Τασκαλούσα, στην πολιτεία Αλαμπάμα, στον πολύ συντηρητικό αμερικανικό Νότο, τρεις άνδρες και η μοναδική γυναίκα στην κούρσα υποψηφιότητας , συμμετείχαν σε ακόμη ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ στο οποίο ανταλλάχθηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί.

Για τον πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι, ο Βίβεκ Ραμασουάμι είναι ο «πιο ανυπόφορος φαφλατάς σ’ όλη την Αμερική». Για τον κ. Ραμασουάμι, η Νίκι Χέιλι είναι η «μοναδική πιο φασίστρια» από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και απόλυτα «διεφθαρμένη», όπως έγραψε σε αυτοσχέδιο… πλακάτ.

Όσο για την κυρία Χέιλι, οι αντίπαλοί της έχουν συλληφθεί επανειλημμένα ψευδόμενοι στην εκστρατεία.

Αν κάτι χαρακτήρισε την χθεσινή εμφάνιση των υποψηφίων ήταν  η άκρατη επιθετικότητα.  Οι συμμετέχοντες και η συμμετέχουσα δεν δίστασαν να επιτεθούν ο ένας στον άλλο, ειδικά ο κ. Κρίστι και ο κ. Ραμασουάμι.

Ο ινδικής καταγωγής επιχειρηματίας ειδικά, τέταρτος κατά πολλές δημοσκοπήσεις, ήταν εξαιρετικά επιθετικός.

ΗΠΑ: Βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσαν οι 4 υποψήφιοι Ρεπουμπλικάνοι για το χρίσμα στο τέταρτο ντιμπέιτ απόντος του Ντ. Τραμπ
TUSCALOOSA, ALABAMA – DECEMBER 06: Republican presidential candidate Vivek Ramaswamy Brandon Bell/Getty Images/AFP

Κάποια στιγμή φάνηκε να ειρωνεύεται τον πρώην κυβερνήτη της Νιου Τζέρσι για το βάρος του, αναφερόμενος σε σκάνδαλο του παρελθόντος, όταν σύμμαχοι του κ. Κρίστι έκλεισαν γέφυρα για να εκδικηθούν πολιτικούς του αντιπάλους.

«Κρις, η δική σου εκδοχή για την εμπειρία στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής είναι το κλείσιμο γέφυρας που συνδέει το Νιου Τζέρσι με τη Νέα Υόρκη. Οπότε κάνε σ’ όλους τη χάρη, πάρ’ τα πόδια σου και φύγε από αυτή τη σκηνή, πήγαινε να φας κανένα ωραίο γεύμα, παράτα τη την κούρσα».

Αλλά τα βέλη του στράφηκαν και κατά της κ. Χέλι με εξίσου καυστικό τρόπο. Ο κ. Ραμασουάμι έφθασε στο σημείο να πει πως θα φωνάξει τον γιο του, 3 ετών, για να βοηθήσει την κυρία Χέιλι να βρει το Ισραήλ στον… χάρτη.

 Ανταπόδοση πυρών υπήρξε και από την μοναδική υποψήφια. Η κυρία Χέιλι δεν δίστασε από την πλευρά της να πει πως δυο από τους αντιπάλους της, ο κ. Ρον ΝτεΣάντις και ο κ. Ραμασουάμι, έχουν συλληφθεί ψευδόμενοι επανειλημμένα, ενώ απαξίωσε να απαντήσει, διότι «δεν αξίζει καν τον χρόνο μου», στην κατηγορία του επιχειρηματία πως είναι «διεφθαρμένη». Αντιμετώπισε με ειρωνεία το γεγονός ότι έγινε στόχος επιθέσεων, λέγοντας πως «απολαμβάνει την προσοχή» των «αγοριών».

ΗΠΑ: Βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσαν οι 4 υποψήφιοι Ρεπουμπλικάνοι για το χρίσμα στο τέταρτο ντιμπέιτ απόντος του Ντ. Τραμπ
TUSCALOOSA, ALABAMA – DECEMBER 06: Republican presidential candidate former U.N. Ambassador Nikki Haley

 Η υποψήφια  σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στην πρόθεση ψήφου φέρεται να έχει αυξημένο ποσοστό στο 10% έναντι του προηγουμένου  που ήταν 4%. Ως φαίνεται η κ. Χέιλι γοητεύει  μερίδα του ρεπουμπλικανικού κατεστημένου και πλούσιους δωρητές του κόμματος.

Μέσα στον ορυμαγδό τις ανταλλαγής χαρακτηρισμών και ύβρεων  ο κ. Κρίστι επιτίμησε τον κ. Ραμασουάμι για το ότι προσέβαλε τη νοημοσύνη της πρώην πρεσβεύτριας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, αλλά ούτε αυτός δίστασε να επιτεθεί στον μέγα απόντα, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δεν εξαίρεσε και του αντιπάλους του διότι, κατ’ αυτόν, τρέμουν να αναφερθούν στον μεγιστάνα.

ΗΠΑ: Βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσαν οι 4 υποψήφιοι Ρεπουμπλικάνοι για το χρίσμα στο τέταρτο ντιμπέιτ απόντος του Ντ. Τραμπ

Republican presidential candidate former New Jersey Gov. Chris Christie

Ο πρώην κυβερνήτης συνέκρινε τον κ. Τραμπ με τον… Βόλντεμορτ, τον φανταστικό χαρακτήρα της σειράς βιβλίων και ταινιών με κεντρικό ήρωα τον Χάρι Πότερ, ο οποίος είναι τόσο σατανικός που ο κόσμος φοβάται να προφέρει το όνομα του. «Βόλντεμορτ — ο ακατονόμαστος», πέταξε. «Δεν θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτόν».

«Αν φοβάστε μην τυχόν προσβάλετε τον Ντόναλντ Τραμπ, τι θα κάνετε όταν καθίσετε απέναντι στον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ; Στον αγιατολάχ; Στον (πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν;», πρόσθεσε, χωρίς να παραλείψει να χαρακτηρίσει τον πρώην πρόεδρο «δικτάτορα».

Απομένει πλέον να βγουν τα νούμερα τηλεθέασης της χθεσινής τηλεμαχίας και ενδεχομένως τα ποσοστά αύξησης πωλήσεων σε ποπ-κορν για την ημέρα, ίσως από κάποιο φορέα καταναλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος