ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στο Ουισκόνσιν – Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν όταν ένα όχημα SUV κόκκινου χρώματος έπεσε πάνω σε παρέλαση στην πόλη Γουόκεσα στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση.

Νωρίτερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Νταν Τόμσον ανέφερε ότι «το όχημα χτύπησε πάνω από 20 ανθρώπους. Αρκετά θύματα είναι παιδιά και υπάρχουν ορισμένοι θάνατοι», ωστόσο απέφυγε να απαντήσει πόσοι είναι οι νεκροί, και περιορίστηκε να πει πως «δεν έχω ακριβή αριθμό αυτή τη στιγμή».
Πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμη σαφές εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.
Σημείωσε ότι η εντολή που είχε δοθεί στους πολίτες στο κέντρο της πόλης να αναζητήσουν το κοντινότερο καταφύγιο έχει πλέον αρθεί, ενώ πρόσθεσε ότι έχει συλληφθεί ένα άτομο και κρατείται από την αστυνομία. Ανέφερε πως δεν είναι γνωστό ακόμη εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο κ. Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV προσθέτοντας ότι από όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το SUV εικονίζεται να κινείται με ταχύτητα προς τους ανθρώπους που παρελαύνουν.


Σε δεύτερο βίντεο, αστυνομικοί εικονίζονται να πυροβολούν εναντίον του αυτοκινήτου προτού πέσει πάνω σε μπάρες που είχαν στηθεί για την παρέλαση.

Τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα, με περιπολικά και με αυτοκίνητα συγγενών και φίλων.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00 (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την Journal Centinel

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε τον κρότο του αυτοκινήτου καθώς έπεφτε πάνω στους ανθρώπους και κατόπιν κραυγές και ουρλιαχτά των θυμάτων.

Το πανεπιστήμιο Κάρολ, που έχει έδρα τη Γουόκεσα, ανακοίνωσε πως τέθηκε σε lockdown.

ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στο Ουισκόνσιν – Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες
(AP Photo/Jeffrey Phelps)
Δημοσιογράφος του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού CBS58, μέρος του εθνικού δικτύου CBS, ανέφερε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο περιστατικό.

Η εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel και άλλα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δεκάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα, που απέχει κάπου 32 χιλιόμετρα από το Μιλγουόκι, τραυματίζοντας πολλούς.

Μια γυναίκα δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Fox6 πως το SUV χτύπησε μαθήτριες 9 ως 15 ετών, μέλη ομάδας χορού που συμμετείχε στην παρέλαση. Αρχικά επικράτησε σιωπή, κατόπιν ακούστηκαν ουρλιαχτά και κόσμος έτρεξε προς το σημείο για να προσφέρει βοήθεια, σύμφωνα με το Fox6.
Δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε τον κρότο του αυτοκινήτου καθώς έπεφτε πάνω σε ανθρώπους και κατόπιν κραυγές και ουρλιαχτά των θυμάτων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ενός τρίτου αυτόπτη μάρτυρα, το SUV είχε αναπτύξει ταχύτητα μεταξύ 60 και 70 χιλιομέτρων την στιγμή που χτύπησε κόσμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος