ΗΠΑ: Το υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε πώληση, ύψους 250 εκατ. δολαρίων, για πυρομαχικά στο Κουβέιτ

Array

Πώληση επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών πυρομαχικών για τα άρματα μάχης M1A2 Abrams στο Κουβέιτ ενέκρινε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο μιας συμφωνίας άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ αιτήθηκε την αγορά των πυρομαχικών και του σχετικού εξοπλισμού, ενώ η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την αμυντική ικανότητα του Κουβέιτ έναντι σημερινών και μελλοντικών περιφερειακών απειλών, αναφέρει το Πεντάγωνο και προσθέτει ότι το αμυντικό υλικό θα δώσει στο Κουβέιτ την ικανότητα να αποτρέψει, αλλά και να αμυνθεί κατά χερσαίων απειλών, ενώ θα βοηθήσει και στην προστασία συνοριακών περιοχών, αλλά και σημαντικών χερσαίων υποδομών.

Επισημαίνεται επίσης ότι προτεινόμενη πώληση δεν θα απαιτήσει την αποστολή επιπρόσθετων εκπροσώπων της αμερικανική κυβέρνησης, αλλά και εταιριών στο Κουβέιτ ούτε θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα επίπεδα ετοιμότητας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Χθες ενημερώθηκε απο το Πεντάγωνο και το Κογκρέσο ας σημειωθεί ωστόσο  ότι η έγκριση απο το αμερικανικό ΥΠΕΞ, δεν αποτελεί ένδειξη υπογραφής κάποιου συμβολαίου ή ολοκλήρωσης των σχετικών διαπραγματεύσεων.

H General Dynamics Corp έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση της προτεινόμενης πώλησης, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος