ΗΠΑ: Το Στειτ Ντιπάρτμεντ αρνήθηκε να τοποθετηθεί για δημοσίευμα περί αναβάθμισης των F-16 της Τουρκίας

Ουάσιγκτον, Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη

To State Department σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση του τουρκικού στόλου των F-16, ανέφερε ότι “ως θέμα πολιτικής, δεν σχολιάζουμε ούτε επιβεβαιώνουμε δημοσίως τις προτεινόμενες αμυντικές μεταφορές έως ότου κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν μακροχρόνιους και βαθείς διμερείς αμυντικούς δεσμούς και η συνεχιζόμενη διαλειτουργικότητα της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ παραμένει προτεραιότητα. Σας παραπέμπουμε στις τουρκικές αρχές για να μιλήσετε περαιτέρω για τα σχέδια αμυντικών προμηθειών τους”.

Πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι ουσιαστικά το Στειτ Ντιπάρτμεντ με την απάντηση του επιβεβαιώνει ότι επί του παρόντος δεν έχει ενημερωθεί μέσω της επίσημης διαδικασίας το Κογκρέσο, συνεπώς οι συζητήσεις Ουάσιγκτον Άγκυρας για τις αναβαθμίσεις γίνονται ακόμη σε ανεπίσημο και προκαταρκτικό στάδιο.

Πληροφορίες του ξένου τύπου αναφέρουν ότι, η Αμερικανική Κυβέρνηση ζητά από τους επικεφαλής του Κογκρέσου να εγκρίνουν την πώληση F16 στην Τουρκία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος