ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο γνωρίζει τις «νέες συγκρούσεις» στη Συρία

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε απόψε (24/8) ότι η Ουάσινγκτον είναι ενήμερη για τις αναφορές περί νέας «ανταλλαγής πυρών» στη Συρία, μία ημέρα αφότου ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε μια σειρά αεροπορικών πληγμάτων στη χώρα αυτή εναντίον εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται από προσκείμενες στο Ιράν παραστρατιωτικές οργανώσεις.

«Θα σας πούμε περισσότερα όταν θα ξέρουμε περισσότερα», είπε ο Κόλιν Καλ, υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για θέματα χάραξης πολιτικής, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί το προσωπικό του.

Συγκρούσεις μεταξύ του αμερικανικού στρατού και φιλοϊρανικών ομάδων στη Συρία

Αξιωματούχοι που μίλησαν ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters, επειδή οι πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους ήταν ακόμη προκαταρκτικές, είπαν ότι πιστεύουν πως στις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκε άγνωστος αριθμός φιλοϊρανών επιτιθέμενων. Δεν έκαναν κανένα σχόλιο για τυχόν απώλειες μεταξύ των Αμερικανών.

Αυτή η ανταλλαγή πυρών φαίνεται ότι έγινε σε αντίποινα για τα στρατιωτικά πλήγματα που διέταξε την Τρίτη ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη Συρία, σε διάφορες εγκαταστάσεις που σύμφωνα με το Πεντάγωνο χρησιμοποιούνται από φιλοϊρανικές οργανώσεις οι οποίες στοχοθετούν τους Αμερικανούς και το προσωπικό του συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ στη Συρία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος