ΗΠΑ: Το 63% των Αμερικανών δηλώνουν ότι σκέφτονται να στηρίξουν υποψηφίους που τάσσονται υπέρ της άμβλωσης

Οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες , περίπου τα 2/3 , δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν υποψηφίους που τάσσονται υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Reuters/Ipsos) που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 3/4.

Στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 998 ψηφοφόροι ενώ αυτή εντόπισε ότι μία σχετική πλειοψηφία των Αμερικανών (41%) δήλωσε ότι η χώρα θα είναι ένας χειρότερος τόπος για να ζει κανείς, αν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανατρέψει την απόφαση του 1973 (Ρόου εναντίον Γουέιντ) που κατοχύρωσε σε παναμερικανικό επίπεδο το δικαίωμα στην άμβλωση.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες μετά από τη διαρροή ενός προσχεδίου γνωμοδότησης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Ποσοστό 63% των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων ποσοστού 78% των Δημοκρατικών και 49% των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν υποψηφίους που τάσσονται υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, που θα καθορίσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου για την επόμενη διετία.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στα τέλη Ιουνίου, ενώ είναι αποτέλεσμα των ενεργειών που έκαναν οι Ρεπουμπλικάνοι κατά τα τελευταία χρόνια για τη διαμόρφωση μιας συντηρητικής πλειοψηφίας (6-3) στη σύνθεση του δικαστηρίου.

Το 51% των Ρεπουμπλικάνων που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι είναι λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν έναν υποψήφιο που τάσσεται υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση.

Η δημοσκόπηση ανέδειξε συνολικά τις διαφορετικές απόψεις των Αμερικανών για τις αμβλώσεις: το 52% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι πρέπει να είναι νόμιμες στις περισσότερες ή σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ ποσοστό 40% εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να είναι παράνομες στις περισσότερες ή σε όλες τις περιπτώσεις.

Το μέτρο ακρίβειας της δημοσκόπησης προσδιορίζεται στις 3,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος