ΗΠΑ: Θερμή υποδοχή Βολοντίμιρ Ζελένσκι από Νάνσι Πελόζι στο Καπιτώλιο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, υποδέχτηκε τα ξημέρωματα τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτείων.

Η Νάνσι Πελόζι επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Αμερικής να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας στον αγώνα για την ελευθερία μέχρι να κερδηθεί ο πόλεμος.

Ο Β. Ζελένσκι που θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση του Κογκρέσου δήλωσε ότι αποτελεί «μεγάλη τιμή» για τον ίδιο η ομιλία του στους Αμερικανούς.

Εναπόκειται στο Ουκρανό Πρόεδρο να πείσει βουλευτές και γερουσιαστές να εξακολουθήσουν να χρηματοδοτούν τον αγώνα της πατρίδας του απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Θα είναι μια από τις τελευταίες φορές που η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι θα προεδρεύει της συνεδρίασης προτού οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν και επισήμως την πλειοψηφία στις 3 Ιανουαρίου.

Το όνομα του Ζελένσκι θα προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο ηγετών που έχουν εκφωνήσει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η πρώτη ήταν του βασιλιά Καλάκαουα της Χαβάης το 1874. Εν καιρώ πολέμου, εκφώνησαν ομιλία στο αμερικανικό Κογκρέσο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γκάνι. Η σχετική λίστα περιλαμβάνει επίσης βασιλείς και τον πάπα Φραγκίσκο, τον μοναδικό προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που έχει ανέβει στο βήμα του ομιλητή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος