ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε τη “στρατηγική συνεργασία” με το Ισραήλ όποιος κι αν είναι ο πρωθυπουργός

Οι ΗΠΑ δήλωσαν σήμερα ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν τη “στρατηγική συνεργασία” τους με το Ισραήλ όποια κι αν είναι η έκβαση της πολιτικής κρίσης που αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα στις πέμπτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια.

Η σχέση μας με το Ισραήλ δεν εξαρτάται από το πρόσωπο που κατέχει τον πρωθυπουργικό θώκο“, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Νεντ Πράις στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ψηφίσει τη διάλυση του κοινοβουλίου, την ώρα που το εβραϊκό κράτος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στα μέσα Ιουλίου.

Όταν δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων για την πιθανότητα μιας επιστροφής στην εξουσία του δεξιού πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ είχαν ενίοτε τεταμένες σχέσεις, ο Νεντ Πράις δήλωσε ότι η πολιτική των ΗΠΑ δεν αλλάζει ανάλογα με τον νικητή των εκλογών στο Ισραήλ.

Δεν περιμένω ότι οι πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ θα έχουν συνέπειες για αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε μαζί“, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. “Η δύναμη της στρατηγικής μας συνεργασίας δεν εξαρτάται” από την προσωπικότητα των ηγετών των δύο χωρών, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος