ΗΠΑ, Τενεσί: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τις πλημμύρες – Δεκάδες οι αγνοούμενοι

Τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους, στοίχισαν οι «καταστροφικές» πλημμύρες στην πολιτεία Τενεσί ανέφεραν οι αρχές, ενώ δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 16 νεκρούς.

Στην πολιτεία του αμερικανικού νότου  σημειώθηκαν «ιστορικές»,βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν τις φονικές πλημμύρες. σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες,.

Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Γουέιβερλι, στην κομητεία Χάμφρις, Το 21ο θύμα βρέθηκε νεκρό σε αγροτική περιοχή. Ο αρχηγός της αστυνομίας προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων υπάρχει κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς. Η κομητεία απέχει περίπου μιάμιση ώρα οδικώς δυτικά του Νάσβιλ.

Αρχικά η αστυνομία έκανε λόγο για περίπου σαράντα αγνοούμενους, πάντως πλέον μιλά για περίπου 20, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά.

Από 22 έως 43 εκατοστά βροχής έπεσαν στην πληγείσα ζώνη του κεντρικού Τενεσί μέσα σε 6 ώρες το πρωί του Σαββάτου» και οι βροχοπτώσεις συνεχίσθηκαν ως και τη νύχτα.

Αξιωματούχοι στη Γουέιβερλι παρομοίασαν τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις με κυκλώνα ή ανεμοστρόβιλο, εξηγώντας ότι τεράστιες ποσότητες νερού έπεσαν τόσο γρήγορα που ο κόσμος δεν πρόλαβε να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο.

Επλήγησαν άλλες τρεις κομητείες. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις εκκαθάρισης του οδικού δικτύου καθώς «γέφυρες και δρόμοι στην πληγείσα περιοχή έχουν κλείσει». Ο κυβερνήτης του Τενεσί μετέβη στις πληγείσες περιοχές χθες.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και δρόμους πλημμυρισμένους από τη λάσπη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα «βαθιά συλλυπητήριά του» στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαίωσε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη «να προσφέρει τη βοήθειά της» στις ομοσπονδιακές αρχές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος