ΗΠΑ: Σύσταση για χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών

Χορήγηση τρίτης, ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της covid-19 στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών τουλάχιστον πέντε μήνες μετά τη δεύτερη συνέστησε η Συμβουλευτική Επιτροπή των Αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την Τρίτη τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, την ώρα που στη χώρα αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα της covid-19.

Η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλέσκι ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «προσυπογράφει» την πρόταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Εμβολιαστικές Πρακτικές (ACIP).

«Καθώς έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 18 εκατομμύρια δόσεις σε αυτή την ηλικιακή ομάδα γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή και πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον αριθμό των παιδιών που είναι προστατευμένα», τόνισε η Γουαλένσκι.

Στη συνεδρίαση της ACIP η Pfizer επεσήμανε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μια τρίτη δόση του εμβολίου της κατά της covid-19 προκαλεί ισχυρή ανοσολογική αντίδραση έναντι του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον στα υγιή παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.

Παράλληλα τα CDC παρουσίασαν στοιχεία που έδειχναν ότι η εμφάνιση καρδιακής φλεγμονής που σχετίζεται με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 ήταν πολύ λιγότερες σε αγόρια 5-11 ετών από ό,τι σε εφήβους και νέους άνδρες

Το εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί ακόμη για χρήση στα παιδιά κάτω των 5 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος