ΗΠΑ: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο Black Hawk στην Αλαμπάμα – Δυο νεκροί

«Στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο άνθρωποι, που σκοτώθηκαν», ανέφερε ο Μπρεντ Πάτερσον, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Μάντισον, σε ανακοίνωσή του.

Αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο Black Hawk συνετρίβη χθες Τετάρτη στην πολιτεία Αλαμπάμα (νότια), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο επιβαίνοντες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Στο ελικόπτερο επέβαιναν δύο άνθρωποι, που σκοτώθηκαν», ανέφερε ο Μπρεντ Πάτερσον, εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Μάντισον, σε ανακοίνωσή του.

Περί τις 15:00 (τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας) το Μπλακ Χοκ της αεροπορίας της Εθνοφρουράς του Τενεσί —πολιτείας που γειτονεύει με την Αλαμπάμα— κατέπεσε ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κοντά σε αυτοκινητόδρομο και σε άλλον οδικό άξονα, ανέφερε η διοίκηση της Εθνοφρουράς του Τενεσί.

«Μας γεμίζει βαθιά θλίψη η απώλεια των δυο μελών της Εθνοφρουράς», τόνισε ο στρατηγός Γουόρνερ Ρος, επικεφαλής του σώματος στην πολιτεία.

Σε χωριστή ανακοίνωσή του, ο Ρόμπερτ Κάρβερ, εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς, τόνισε πως θα ήταν «πρόωρο να αναφερθούμε στα πιθανά αίτια της συντριβής».

Επιτόπου αναμένονταν ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων. Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μάντισον ανακοίνωσε χθες βράδυ μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ότι οδικοί άξονες έκλεισαν εξαιτίας του δυστυχήματος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος