ΗΠΑ: Σύλληψη ράπερ για την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 40 τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 12 παιδιά, όταν ένα όχημα τύπου SUV έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, χθες Κυριακή.

Ως ύποπτος συνελήφθη ο Ντάρελ Μπρουκς, ένας 39χρονος ερασιτέχνης ράπερ από το Μιλγουόκι, που ονομαζόταν MathBoi Fly και ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα. Η τοπική αστυνομία πάντως δεν έχει επιβεβαιώσει εάν βρίσκεται όντως υπό κράτηση, πώς συνελήφθη και αν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Έγινε ωστόσο γνωστό ότι οδηγήθηκε στη φυλακή ύστερα από επίθεση σε αστυνομικό.

Το κίνητρό του για την επίθεση της Κυριακής παραμένει ασαφές. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή εάν ο Μπρουκς έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του.

Έχει μακρά ποινική ιστορία που εκτείνεται πίσω στη δεκαετία του 1990, ενώ εκκρεμούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του, μια από τον Ιούλιο του 2020 και μια άλλη τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος