ΗΠΑ: Συλλαμβάνεται στη Μασαχουσέτη ο ύποπτος για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου

Ο άνδρας της Εθνοφρουράς Αέρος που είναι ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου θα συλληφθεί σήμερα στη Μασαχουσέτη, αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters που επικαλείται πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η πηγή, η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Το FBI δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό των εξελίξεων στην έρευνα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε επίσημη ποινική έρευνα την περασμένη εβδομάδα και το Πεντάγωνο αξιολογεί τη ζημιά που προκλήθηκε από την πιο επιζήμια ίσως δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων αμερικανικών πληροφοριών εδώ και χρόνια.

Οι New York Times ανέφεραν ότι ο ηγέτης μιας διαδικτυακής ομάδας όπου αναρτήθηκαν τα απόρρητα έγγραφα είναι μέλος της Εθνοφρουράς Αέρος της Μασαχουσέτης.

Με το όνομα Jack Teixeira, ο εθνοφρουρός ήταν επικεφαλής του «Thug Shaker Central», μιας διαδικτυακής ομάδας όπου περίπου 20 έως 30 άτομα μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, τα ρατσιστικά ανέκδοτα και τα βιντεοπαιχνίδια, ανέφεραν οι Times, επικαλούμενοι συνεντεύξεις και έγγραφα που εξέτασαν.

Από την πλευρά του, το Associated Press, επικαλούμενο δικές του πηγές, κάνει λόγο για «επιθυμία του FBI να ανακρίνει μέλος της Εθνοφρουράς Αέρος στη Μασαχουσέτη».

Αυτή είναι η φωτογραφία του Jack Teixeira που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα μετά τη δημοσίευσή της από τους NYT.

Πηγή: Reuters, Associated Press.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος