ΗΠΑ: Στο Ουίλμινγκτον επέστρεψαν τα σκυλιά του προέδρου Μπάιντεν έπειτα από «περιστατικό δαγκώματος»

Στο σπίτι του στο Ουίλμινγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden τους δύο σκύλους του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από αυτούς δάγκωσε μέλος της ασφάλειας του Λευκού Οίκου. Η είδηση μεταδόθηκε από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εχθές, Δευτέρα 8/3.

Σύμφωνα και με το CNN, ο τριών ετών Major -ένας από τους δύο γερμανικούς ποιμενικούς του προέδρου, τον οποίο ο Biden και η σύζυγός του Jill υιοθέτησαν τον Νοέμβριο του 2018 από καταφύγιο ζώων- έδειξε επιθετική συμπεριφορά, γαβγίζοντας και ορμώντας σε μέλη του προσωπικού και της φρουράς του Λευκού Οίκου.

Το συμβάν θεωρήθηκε αρκετά σοβαρό ώστε και τα δύο προεδρικά λυκόσκυλα, ο νεότερος Major και ο γηραιότερος Champ (13 ετών) αποφασίστηκε να μεταφερθούν, την περασμένη εβδομάδα, στο σπίτι των Biden στο Ουίλμινγκτον.


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν το «περιστατικό δαγκώματος», όπως αναφέρεται από τα ΜΜΕ, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό κάποιου ανθρώπου.
Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο, ο Major έγινε ο πρώτος πρώην αδέσποτος σκύλος που εγκαταστάθηκε στον Λευκό Οίκο. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι δύο γερμανικοί ποιμενικοί θα παραμείνουν πίσω στο Ουίλμινγκτον ή αν θα επιστρέψουν στην καινούρια τους κατοικία.

Τον περασμένο μήνα, η Jill Biden είχε δηλώσει σε συνέντευξή της ότι την απασχολούσε το ζήτημα της ομαλής εγκατάστασης των δύο λυκόσκυλων στο καινούριο τους σπίτι. «Πρέπει να μπαίνουν στο ασανσέρ, που δεν το έχουν συνηθίσει, και πρέπει να βγαίνουν στην πρασινάδα στο νότιο τμήμα του Λευκού Οίκου, όπου τους βλέπει πολύς κόσμος. Μου έχει γίνει εμμονή να εγκατασταθούν και να είναι ήρεμοι», είχε αναφέρει η Πρώτη Κυρία στην εκπομπή «The Kelly Clarkson Show» του NBC.


Πηγές: AFP/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος