ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο ο Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν

ανταπόκριση από την Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Προβληματισμό και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λόιντ Όστιν, να κρατήσει κρυφή την νοσηλεία του και την υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση. Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε άγνοια για το πού βρισκόταν ο επικεφαλής της Άμυνας της χώρας, ενώ εντύπωση προκαλεί, και το γεγονός πως το Πεντάγωνο δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους για τρεις ολόκληρες μέρες.

Όπως μεταδίδει η Λένα Αργύρη από τις ΗΠΑ: «Στο νοσοκομείο παραμένει ο Υπουργός Άμυνας και όσο περνούν οι ημέρες τόσο μεγαλώνει η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του- διότι εξακολουθεί να παραμένει άγνωστος ο λόγος νοσηλείας του -αλλά πληθαίνουν και οι αντιδράσεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Έγινε γνωστό ότι η Υφυπουργός άμυνας Κάθλιν Χίκς, νούμερο δυο στην ιεραρχία του Πενταγώνου, είχε αναλάβει τα καθήκοντα του κ. Ώστιν στις 2 Ιανουαρίου ενώ ήταν διακοπές στο Πόρτο Ρικο και χωρίς να γνωρίζει ότι το αφεντικό της ήταν στο νοσοκομείο.

Όταν το έμαθε, δυο ημέρες μετά, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον αλλά της είπαν ότι δεν χρειάζεται διότι βγαίνει από το νοσοκομείο ο Υπουργός, ο οποίος όμως δεν βγήκε. Τώρα από το Πεντάγωνο λένε ότι ο κ. Ώστιν έκανε επέμβαση (άγνωστο τι είδους) στις 22 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά αισθάνθηκε οξύ πόνο και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο, μπήκε στην εντατική και παρέμεινε εκεί όχι επειδή ήταν ιατρικά απαραίτητο αλλά για λόγους ασφαλείας και ιδιωτικότητας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος