ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης — Ενδιαφέρον Μπάιντεν για την υγεία του (video)

Ουάσινγκτον — Ανταπόκριση Λένα Αργύρη

Παραμένει από το πρωί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τζωρτζ Ουάσιγκτον ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι γιατροί τον παρακολουθούν και οι πρώτες εξετάσεις δεν έχουν δείξει κάτι ανησυχητικό, αλλά πιθανότατα θα μείνει και σήμερα στο νοσοκομείο προληπτικά, πριν επιστρέψει στο βαρύ πρόγραμμά του.

Το πρωί -και ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας για να τελέσει πατριαρχική θεία λειτουργία- αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία, προφανώς -όπως λέει το περιβάλλον του- λόγω της πολύωρης πτήσης και των υποχρεώσεών του αμέσως μετά την άφιξη.

Ο γιατρός του συνέστησε να ξεκουραστεί κάποιες ώρες και να πάει προληπτικά στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ, ο πρόεδρος Μπάιντεν, με τον οποίο βάσει του αρχικού τουλάχιστον προγράμματος θα συναντηθεί αύριο, έχει δείξει από το πρωί προσωπικό ενδιαφέρον και έχει ζητήσει να ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση της υγείας του Πατριάρχη. Ο Πρόεδρος προθυμοποιήθηκε, μάλιστα, να στείλει στο νοσοκομείο τον προσωπικό γιατρό του, ο οποίος επικοινώνησε για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία του Πατριάρχη και δήλωσε πρόθυμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει, αν χρειαστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος