ΗΠΑ: Σκότωσε τα τρία του παιδιά και ακόμη έναν πριν αυτοκτονήσει μέσα σε εκκλησία

Πατέρας σκότωσε χθες Δευτέρα τα τρία ανήλικα παιδιά του και ένα τέταρτο άνθρωπο προτού αυτοκτονήσει μέσα σε εκκλησία του Σακραμέντο, της πρωτεύουσας της Καλιφόρνιας.

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν επιτόπου λίγο μετά  τις 17:07, οπότε και έλαβαν  κλήσηγια τους πυροβολισμούς. Βρήκαν έναν πατέρα ο οποίος άνοιξε πυρ και σκότωσε τα τρία του παιδιά, ηλικίας μικρότερης των δεκαπέντε ετών και  ένα πέμπτο πρόσωπο επίσης νεκρό του οποίου η σχέση  προς το παρόν με τα υπόλοιπα θύματα παραμένει αδιευκρίνιστη .

Μετά το μακελειό, ο δράστης έστρεψε το όπλο του στον εαυτό του.

Οι υπηρεσίες του σερίφη του Σακραμέντο δεν ήταν σε θέση σε αυτό το στάδιο να εξηγήσουν το γιατί ο ένοπλος και τα θύματά του βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία, ή ποιο ήταν το κίνητρο αυτού του mass shooting, της επίθεσης με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχει τουλάχιστον τέσσερα θύματα στην ορολογία των αμερικανικών αρχών.

Οι επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων, κυρίως μέσα σε σχολεία, εμπορικά κέντρα, χώρους εργασίας και χώρους λατρείας, αποτελούν αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου το δικαίωμα της οπλοφορίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος