ΗΠΑ: Σφοδρή επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2020

Σε σφοδρή επίθεση ενατίον του προκατόχου του, πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, προχώρησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζό Μπάιντεν, με ομιλία του στο Καπιτώλιο, με αφορμή την επέτειο της εισβολής των υποστηρικτών του πρώην προέδρου, την 6η Ιανουαρίου του 2020.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τράμπ, ότι δε μπορεί να αποδεχθεί ότι έχασε τις εκλογές. Ανέφερε ότι προσπάθησε να καταργήσει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ότι, αρνήθηκε να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και τη βούληση του αμερικανικού λαού. Επεσήμανε ότι τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου του 2020, αποτέλεσαν ένοπλη εξέγερση εναντόν της Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της έντονα πολιτικής και σκληρής εναντίον του πρώην προέδρου και των υποστηρικτών του ομιλίας, ο Πρόεδρος Μπάιντεν, ανέφερε, ” δεν μπορείς να αγαπάς την πατρίδα σου, μόνο όταν κερδίζεις.”

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, κατηγόρησε τον προκάτοχό του ότι δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την επίθεση στο Καπιτώλιο, και αντίθετα την παρακολουθούσε στην τηλεόραση από το Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με αναλυτές στις ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ένα χρόνο μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, παραμένουν ένα βαθιά διαχασμένο, πολιτικά, έθνος, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στο γεγονός της δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος Μπάιντεν, να προωθήσει την ατζέντα του στο Κογκρέσσο.

Δημήτρης Γ. Απόκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος