ΗΠΑ: Σε 34 φορές ισόβια καταδικάστηκε ο δράστης της μαζικής δολοφονίας στο λύκειο Πάρκλαντ της Φλόριντα

Array

Ο Νίκολας Κρουζ, ο οποίος σκότωσε 17 μαθητές και δασκάλους και τραυμάτισε άλλους 17 σε ένα λύκειο στο Πάρκλαντ των ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δικαίωμα αποφυλάκισης, αφού μέλη των οικογενειών των νεκρών και των τραυματιών του απευθύνθηκαν απευθείας στην αίθουσα του δικαστηρίου, αποκαλώντας τον κακό, δειλό, τέρας και υπάνθρωπο.

Η σφαγή στο Πάρκλαντ, που έγινε στις 14 Φεβρουαρίου 2018, είναι το πιο πολύνεκρο  έγκλημα που έχει συμβεί ποτέ σε αμερικανικό σχολείο. 

Ο Κρουζ, δεμένος και φορώντας μια κόκκινη φόρμα φυλακής, κοίταξε τη δικαστή Ελίζαμπεθ Σέρερ, αλλά δεν έδειξε συγκίνηση καθώς του διάβασε μια ποινή 34 συνεχόμενων καθείρξεων: 17 για τις δολοφονίες στο γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas και άλλες 17 για απόπειρες δολοφονίας αυτών που τραυμάτισε.

Η δικαστής Scherer δεν είχε άλλη επιλογή: Η επιτροπή του δικαστηρίου  ψήφισε 9 κατά 3 για να επιβάλει στον Κρουζ τη θανατική ποινή, αλλά ο νόμος της Φλόριντα δεν επιτρέπει τέτοια ποινή εκτός εάν η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι ομόφωνη. 

Ο Κρουζ είπε στην δικαστή πριν από την καταδίκη ότι ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων, αλλά μπορούσε να καταλάβει τι συνέβαινε.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες, γονείς, σύζυγοι, συγγενείς και φίλοι των δολοφονηθέντων και των τραυματιών, ο ένας μετά τον άλλο προσέρχονταν για να πουν κατά πρόσωπο στον δολοφόνο τι σκέφτονται για αυτόν και το έγκλημα του. Του ευχήθηκαν να έχει οδυνηρή μοίρα στη φυλακή και λυπούνται που δεν καταδικάστηκε σε θάνατο.

Η φωνή της πρόεδρου του δικαστηρίου έτρεμε καθώς διάβαζε την πρώτη από τις 34 ισόβιες ποινές, αλλά αργότερα έγινε πιο ήρεμη.

Politika.rs

Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος