ΗΠΑ: Σχολιαστής στο Fox News ο πρώην ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο

Ο Mike Pompeo, επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επί κυβέρνησης Donald Trump, προσλήφθηκε από το Fox News ως σχολιαστής, στο τηλεοπτικό δίκτυο που προτιμά μεγάλο μέρος των συντηρητικών στις ΗΠΑ. Είναι πλέον «συνεργάτης» ανακοίνωσε το κανάλι εχθές (Πέμπτη 8/4).

Σε ανακοίνωσή του, ο Pompeo ανέφερε: «Έχω την πρόθεση να δίνω στους τηλεθεατές μια ειλικρινή και άμεση ματιά στη γεωπολιτική, στις διεθνείς σχέσεις και τις πολιτικές που συνοψίζονται στη φράση “Πρώτα η Αμερική”, οι οποίες συνέβαλαν στο να χαραχθεί ο δρόμος προς την ευημερία και την ασφάλεια χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ».

Αναφερόμενη στον πρώην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Suzanne Scott, διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News, σχολίασε: «είναι μια από τις πλέον γνωστές και σεβάσμιες φωνές όσον αφορά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας». «Ανυπομονώ για τη συνεισφορά του να μοιραστεί την ξεχωριστή του οπτική με τα εκατομμύρια των τηλεθεατών μας», πρόσθεσε.

Από τον Απρίλιο του 2018 ως τον Ιανουάριο του 2021, ο Mike Pompeo ήταν Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Το προηγούμενο διάστημα ήταν διευθυντής της CIA. Κάποιοι πιστεύουν ότι θα είναι υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές του 2024, καθώς θεωρείται από ορισμένους ότι εποφθαλμιά τον Λευκό Οίκο.

Προσφάτως, ο Pompeo ένωσε τη φωνή του με εκείνους, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του μποϊκοτάζ των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Ακόμη, υποστήριξε ότι η έκθεση των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προέλευση του νέου κορονοϊού αποτελούσε «απάτη», μέρος «της εκστρατείας παραπληροφόρησης» που διεξάγουν -σύμφωνα με τον ίδιο- ο ΠΟΥ και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Ο Mike Pompeo ήταν στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης Trump με την Κίνα, ενώ παρέμεινε ως το τέλος υποστηρικτής του πρώην Αμερικάνου προέδρου.

Το Fox News προσέλαβε -τον Μάρτιο- την Lara Trump, νύφη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και σύμβουλο στην προεκλογική του εκστρατεία.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ AFP

Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος