ΗΠΑ: Έληξε ο συναγερμός στο Πεντάγωνο για τους πυροβολισμούς σε κοντινή απόσταση

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το αμερικανικό Πεντάγωνο για περίπου μιάμιση ώρα,  λόγω επεισοδίου με πυροβολισμούς σε κοντινή απόσταση, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Μεγάφωνα κάλεσαν τους εργαζομένους να παραμείνουν μέσα στο κτήριο, στις 10.40 τοπική ώρα, όταν ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί από σταθμό των λεωφορείων που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Πεντάγωνο. Ο συναγερμός έληξε γύρω στις 12.10 όμως οι γειτονικοί σταθμοί του μετρό και των λεωφορείων παραμένουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας. Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη.

Το Πεντάγωνο δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν τραυματίες, όμως οι υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών του Άρλινγκτον, της κοινότητας όπου βρίσκεται το κτήριο και η διοίκηση του αμερικανικού στρατού έκαναν λόγο για «πολλούς ασθενείς» στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δεν βρισκόταν στο Πεντάγωνο τη στιγμή του επεισοδίου.  «Ενημερώνεται τακτικά για όλες τις νέες εξελίξεις», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Τζον Κίρμπι.

Ο Λ. Όστιν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Μαρκ Μίλι, βρίσκονταν στον Λευκό Οίκο για την καθιερωμένη, εβδομαδιαία συνάντησή τους με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Νωρίτερα, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός WDVM είχε μεταδώσει πως αρκετοί πολίτες τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς κοντά στο κτήριο του Πενταγώνου.

Το τοπικό κανάλι ARLnow έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις τραυματίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος