ΗΠΑ: Πράσινο φως από τη Γερουσία για τον διορισμό της Μπρ. Μπρινκ στη θέση της πρέσβεως στο Κίεβο

Ο διορισμός της διπλωμάτισσας καριέρας Μπρίτζετ Μπρινκ στη θέση της πρέσβεως των ΗΠΑ στο Κίεβο εγκρίθηκε ομόφωνα διά βοής την Τετάρτη (18/5) το βράδυ από τη Γερουσία, μόλις μερικές ώρες αφού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως άρχισε να επαναλειτουργεί η αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, που είχε κλείσει αφού εισέβαλε στη χώρα η Ρωσία την 24η Φεβρουαρίου.

Η Μπρίτζετ Μπρινκ υπήρξε πρέσβυς στη Σλοβακία, ειδικός για την ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναπληρώτρια πρέσβυς στο Ουζμπεκιστάν και τη Γεωργία. Υπηρετεί περίπου 25 χρόνια.

Η Ουάσινγκτον είχε να διορίσει επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο από το 2019, όταν ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απάλλαξε από τα καθήκοντά της τη Μαρί Γιοβάνοβιτς.

Η κυρία Γιοβάνοβιτς μετατράπηκε αργότερα σε μάρτυρα-κλειδί στην πρώτη δίκη του κ. Τραμπ στη Γερουσία, καταθέτοντας για την απειλή του Ρεπουμπλικάνου να παγώσει τη αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία για να πιέσει το Κίεβο να διενεργήσει έρευνα για διαφθορά σε βάρος του γιου και του ίδιου του τότε ακόμη πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020: του Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος της Eπιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο Δημοκρατικός Μπομπ Μενέντεζ, ανέφερε μέσω Twitter πως είναι «υπερήφανος» για την ταχεία επικύρωση του διορισμού της κυρίας Μπρινκ από την αμερικανική άνω Βουλή. Η Μπρίτζετ Μπρινκ είχε ονομαστεί νέα πρεσβεύτρια από τον πρόεδρο Μπάιντεν πριν από μόλις μερικές εβδομάδες.

Η Γερουσία αναμένεται εξάλλου εντός της εβδομάδας να εγκρίνει το γιγαντιαίο πακέτο στρατιωτικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, αξίας σχεδόν 40 δισ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος