ΗΠΑ: Πέθανε κρατούμενο από την συνοριοφυλακή κορίτσι 8 ετών

Μόλις 8 ετών ήταν η μικρή μετανάστρια κρατούμενη από τη συνοριοφυλακή των ΗΠΑ  που πέθανε στο Χάρλιντζεν της πολιτείας Τέξας. Ο θάνατος του παιδιού, διαπιστώθηκε σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε όταν αντιμετώπισε ξαφνικά σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η ομοσπονδιακή αστυνομική υπηρεσία, ανακοίνωσε πως διενεργείται έρευνα για τον θάνατο του παιδιού, που είχε συλληφθεί και κρατείτο μαζί με τους γονείς του. Το όνομά της και η χώρα καταγωγής της δεν δημοσιοποιήθηκαν. Για το τραγικό γεγονός ενημερώθηκε ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο παιδιού στα χέρια της αμερικανικής συνοριοφυλακής από το 2019, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Los Angeles Times που μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Τότε, ο θάνατος 16χρονου αγοριού από τη Γουατεμάλα είχε προκαλέσει κατακραυγή για την πολιτική «μηδενικής ανοχής» του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται συνεχώς επικρίσεις απο την αντιπολίτευση των Ρεπουμπλικάνων που την κατηγορεί ότι μετέτρεψε τα σύνορα με το Μεξικό σε «σουρωτήρι».

Το υπουργείο Εσωτερικών, χθες Τετάρτη υποστήριξε πως ότι ο αριθμός των ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ μειώθηκε αφότου τέθηκαν σε ισχύ νέοι κανόνες για τη μετανάστευση την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται υπό κράτηση της CBP ξεπέρασε τις 28.000 και υπερβαίνει τις δυνατότητες υποδοχής τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος