ΗΠΑ: Περισσότεροι νέοι από ποτέ πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω διαδικτύου

Array

Μεγαλύτεροι από κάθε άλλη χρονιά είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του FBI, οι αριθμοί των σεξουαλικών παρενοχλήσεων μέσω διαδικτύου προς ανήλικους στις ΗΠΑ. Περίπου 3.000 νεαροί, κυρίως νεαρά αγόρια, έχουν πέσει θύματα αυτής της «επίθεσης». Δυστυχώς 12 από αυτούς φαίνεται πως αφαίρεσαν την ζωή τους, όπως δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Ανάμεσα στις ηλικίες 14 και 17 χρονών είναι οι περισσότεροι από τους 3.000 ανήλικους, με τον νεαρότερο να βρίσκεται σε ηλικία των μόλις 10 ετών. Οι δράστες «ποζάρουν» διαδικτυακά ως παιδιά της εφηβικής ηλικίας, κάνοντας τα παιδιά να νομίζουν πως μιλούν με κάποιο άλλο άτομο της ηλικίας τους. Συνήθως προσποιούνται πως είναι νεαρά κορίτσια, ζητώντας από τους νεαρούς να τους στείλουν γυμνές φωτογραφίες.

Αφού αυτές οι φωτογραφίες έχουν σταλθεί, οι δράστες αρχίζουν να απειλούν τους ανήλικους πως θα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες αυτές, εκβιάζοντας τους συνεχώς με αυτό τον τρόπο, ζητώντας λεφτά ή περισσότερες τέτοιες φωτογραφίες, για να μην προβάλλουν τις φωτογραφίες σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το Twitter και το Instagram.

Περίπου 49 ανήλικοι δεχόντουσαν σεξουαλική παρενόχληση μέσω του διαδικτύου καθημερινά, με πάνω από 70 υπόπτους να εξετάζονται ως δράστες, από χώρες μάλιστα όπως η Νιγηρία και η Ακτή Ελεφαντοστού.

Το FΒI θα ανακοινώσει παναμερικανικό συναγερμό, ώστε να προειδοποιηθούν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται, που βάσει στατιστικών περνάνε περισσότερη ώρα στο διαδίκτυο την εποχή του χειμώνα.

Το FBI ελπίζει πως η κίνηση του αυτή θα κάνει και άλλους νεαρούς και νεαρές να μιλήσουν, ώστε να μειωθεί και άλλο αυτό το αποκρουστικό «φαινόμενο».

Όμως και οι γονείς θα πρέπει να ξεκινήσουν να λαμβάνουν μέτρα πάνω σε αυτό, μαθαίνοντας στα παιδιά τους να αναγνωρίζουν ποια είναι τα ψεύτικα προφίλ και να αρνούνται αμέσως σε όποιον ή όποια τους ζητάει να στείλουν γυμνές φωτογραφίες του εαυτού τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος