ΗΠΑ: Παραδόθηκε στην εισαγγελία του Μανχάταν ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Τραμπ

Ο Αλεν Γουάισελμπεργκ, επί μακρόν οικονομικός διευθυντής της Trump Organization, παραδόθηκε στην γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν καθώς ο ίδιος και ο επιχειρηματικός όμιλος του Ντόναλντ Τραμπ θα αντιμετωπίσουν την απαγγελία κατηγοριών στο πλαίσιο έρευνας για φορολογικές παραβάσεις.

Οι ακριβείς κατηγορίες κατά του Αλεν Γουάισελμπεργκ και της Trump Organization αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Οι κατηγορίες θα είναι οι πρώτες που απαγγέλλονται στο πλαίσιο εν εξελίξει έρευνας για τον όμιλο ακινήτων του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνείται τις αιτιάσεις και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για κυνήγι μαγισσών από εισαγγελείς με πολιτικά κίνητρα.

Δεν αναμένεται ότι κατηγορίες κατά του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ θα απαγγελθούν αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές τονίζουν ότι η έρευνα για την Trump Organization συνεχίζεται.

Οι κατηγορίες κατά του Γουάισελμπεργκ και άλλων στελεχών του ομίλου θα σχετίζονται με ανταμοιβές σε είδος, όπως δωρεάν ενοικίαση διαμερισμάτων και παραχώρηση αυτοκινήτων, χωρίς να δηλωθούν στις φορολογικές αρχές, σύμφωνα με πηγές της έρευνας.

Σε δήλωσή του στις αρχές της εβδομάδας, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για προκατειλημμένους εισαγγελείς και επέμεινε ότι οι ενέργειες της εταιρείας του δεν συνιστούν «κατά κανέναν τρόπο έγκλημα».

Η απαγγελία των κατηγοριών και ό,τι ακολουθήσει θα περιπλέξει το πολιτικό μέλλον του Τραμπ, που οραματίζεται υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος