ΗΠΑ: «Πάγωμα» της συνεργασίας με τη Σ. Αραβία ζήτα ο Μενέντεζ – Κατηγορεί το Ριάντ για χρηματοδότηση της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Array

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Bob Menendez, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, κάλεσε για πάγωμα της συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων πωλήσεων όπλων.

Κατηγόρησε το Ριάντ ότι βοήθησε στη χρηματοδότηση του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση της ομάδας ΟΠΕΚ την περασμένη εβδομάδα θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου.

Η υπό τη Σαουδική Αραβία ομάδα OPEC+ συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή κατά σχεδόν 2% της παγκόσμιας προσφοράς, μειώνοντας την παραγωγή σε μια κρίσιμη αγορά και αυξάνοντας την προοπτική υψηλότερων τιμών των καυσίμων, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να περιορίσει τα ρωσικά ενεργειακά έσοδα.

Ο Menendez ζήτησε αιχμηρά μέτρα, σε ένδειξη αυξανόμενης ρήξης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας και ανέφερε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παγώσουν αμέσως όλες τις πτυχές της συνεργασίας μας με τη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης όπλων και της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας πέρα από ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο για την υπεράσπιση του προσωπικού και των συμφερόντων των ΗΠΑ».

Μάλιστα απέκλεισε για το εαυτό του οποιαδήποτε έγκριση συνεργασίας με το Ριάντ λέγοντας  ότι  «Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, δεν θα δώσω το πράσινο φως σε οποιαδήποτε συνεργασία με το Ριάντ έως ότου το Βασίλειο επανεκτιμήσει τη θέση του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Φτάνει πια”.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος