ΗΠΑ: Οι πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού αυξήθηκαν κατά 49%

Array

Οι πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ σε ξένες κυβερνήσεις αυξήθηκαν κατά το 2022 κατά 49% και ξεπέρασαν τα 205 δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο οικονομικό έτος, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι εγκεκριμένες πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ περιλαμβάνουν μαχητικά αεροσκάφη F-15 αξίας 13,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδονησία, πολεμικά πλοία πολλαπλών χρήσεων στην Ελλάδα αξίας 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και άρματα μάχης Abrams M1A2 αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Πολωνία.

Αγοραστές από διάφορα μέρη του κόσμου αγοράζουν αμερικανικά όπλα με δύο τρόπους: μέσω απευθείας εμπορικών πωλήσεων από συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας, και άλλος τρόπος είναι όταν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές επικοινωνούν με έναν αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσά τους.

Και τα δύο αιτήματα πρέπει να εγκριθούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι άμεσες στρατιωτικές πωλήσεις από αμερικανικές εταιρείες αυξήθηκαν κατά 48,6% στα 153,7 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2022. Το προηγούμενο έτος ήταν 103 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι πωλήσεις που συνήφθησαν μέσω της κυβέρνησης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 49,1% στα 51,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέφερε το Reuters.

Οι συνολικές πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ το 2021 ανήλθαν σε 138 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος