Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες μπορεί να στραφούν στα ερασιτεχνικά ραδιόφωνα για να σχεδιάσουν και να οργανώσουν εγκληματικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FFC), προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της, ότι τα άτομα που συντονίζουν ή διεξάγουν εγκληματικές δραστηριότητες μέσω ραδιοκυμάτων, παραβιάζουν το νόμο.
Οι αδειοδοτημένες ερασιτεχνικές και προσωπικές ραδιοφωνικές υπηρεσίες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον συντονισμό εγκληματικών πράξεων, αναφέρει η FCC, μετά από πληροφορίες ότι ορισμένα άτομα στρέφονται στις ερασιτεχνικές ραδιοσυχνότητες ως εναλλακτική λύση μετά από τον αποκλεισμό τους από κοινωνικά δίκτυα όπως το Parler.
«Άτομα που χρησιμοποιούν τις ραδιοσυχνότητες για αυτόν τον λόγο, ενδέχεται να υπόκεινται σε αυστηρές κυρώσεις, πρόστιμα, κατάσχεση του παραβατικού εξοπλισμού και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ποινική δίωξη».
Οι χρήστες των ραδιοσυχνοτήτων αυτών δεν έχουν το δικαίωμα να κωδικοποιούν τα μηνύματά τους για να τα αποκρύψουν από το νόμο. Οι νόμοι που διέπουν τα ραδιοκύματα ισχύουν για άτομα που εκπέμπουν μέσω ερασιτεχνικών συχνοτήτων, οι οποίες έχουν μεγάλη εμβέλεια, καθώς και μέσω ραδιοφώνων CB και φορητών ραδιοτηλεφώνων.
Μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, το Facebook, το Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα βρίσκονται σε εγρήγορση σχετικά με τους χρήστες ή τις ομάδες που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες τους για να σχεδιάσουν ή να υποκινήσουν επιθέσεις.
Οι δημοφιλείς πλατφόρμες έχουν ήδη αποκλείσει αρκετές εξτρεμιστές και χιλιάδες ομάδες και χρήστες που εμπλέκονται σε επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας, υποκινούν σε βία και διαδίδουν ρητορική μίσους. Ομοίως, η Amazon, η Apple και η Google απέκλεισαν το κοινωνικό δίκτυο το οποίο ήταν δημοφιλές στους συντηρητικούς υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ.
ΠΗΓΗ: CNN
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος