ΗΠΑ: Ο Τραμπ συγκεντρώνει 47% δημοτικότητα μεταξύ των Ρεπουμπλικανών

Ο Ντόναλντ Τραμπ κυριαρχεί στην κούρσα για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών με το 47% της αποδοχής στους κόλπους του κόμματός του έναντι 19% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση που διήρκεσε επτά ημέρες και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα δείχνει ότι ο Τραμπ, ο οποίος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2017 ως το 2021, έχει αυξήσει το ποσοστό δημοτικότητάς του μεταξύ των Ρεπουμπλικανών σε σχέση με το 43% που του έδινε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Ιούνιο.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το χρίσμα του κόμματος έπονται με μεγάλη διαφορά: ο Βίβεκ Ραμασουάμι, ένα πρώην στέλεχος βιοτεχνολογίας, φέρεται να συγκεντρώνει το 9% στην δημοσκόπηση και ακολουθεί με 7% ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Ο Ραμασουάμι, ο οποίος είχε μόλις 3% στήριξη σε μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε τον Ιούνιο, επενδύει τεράστιο κεφάλαιο από την περιουσία του για την προώθηση της υποψηφιότητάς του. Το Σάββατο αποκάλυψε ότι επένδυσε στην εκστρατεία του περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που ρώτησε 4.414 ενήλικες μέσω του διαδικτύου σε εθνικό επίπεδο, έδειξε αμφίρροπη μάχη για τις εκλογές τον Νοέμβριο του 2024 αν ο Τραμπ βρεθεί αντιμέτωπος με τον Δημοκρατικό νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του και δεν αναμένεται να συναντήσει σοβαρή αντίσταση για την διεκδίκηση του χρίσματος εντός του κόμματός του.

Σε μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσά τους, ο Μπάιντεν εμφανίζεται να προηγείται του Τραμπ με 37% έναντι 35%, με το υπόλοιπο 28% των ερωτηθέντων να δηλώνει είτε αναποφάσιστο, είτε ότι θα ψηφίσει κάποιον άλλον ή κανέναν.

Ούτε ο Μπάιντεν ούτε ο Τραμπ ήταν ευρέως αποδεκτοί από ερωτηθέντες εκτός των κομμάτων τους. Μόλις το 31% των ανεξάρτητων ερωτηθέντων είχε θετική άποψη για τον Τραμπ και το 32% για τον Μπάιντεν.

Στα 80 του χρόνια ο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος αμερικανός πρόεδρος που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο και το 63% των ερωτηθέντων Δημοκρατικών συμφωνεί ότι είναι πολύ μεγάλης ηλικίας για να βρίσκεται εκεί, ενώ 37% διαφωνούν.

Μολαταύτα, ο Μπάιντεν ηγείται της κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών με μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με εκείνη του Τραμπ εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος: το 63% των Δημοκρατικών τον στηρίζει σε σχέση με μόλις το 15% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον αντιεμβολιαστή ακτιβιστή Ρόμπερτ Φ.Κένεντι τζούνιορ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος