ΗΠΑ: Ο Τραμπ jr περιγράφει τον μπαμπά ως “καλλιτέχνη” για τις επιδόσεις του στα ακίνητα

Στο πλαίσιο της δίκης για φορολογική απάτη που ηγήθηκε η γενική εισαγγελέας, Λετίθια Τζέιμς κατά του Οργανισμού Τραμπ, o γιος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ , Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, τόνισε χτες Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ότι ο πατέρας του είναι «καλλιτέχνης» με τα ακίνητα.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον άκουσε τον ιό Τραμπ να επιχειρηματολογεί υπέρ του χαρακτηρισμού του με την εξής φράση: «Καταλαβαίνει και έχει ένα απίστευτο όραμα που οι άλλοι άνθρωποι δεν έχουν », πρόσθεσε μάλιστα ότι το όραμα που βλέπει ο πατέρας του στα έργα ακινήτων προσέλκυσε συμφωνίες αδειοδότησης με άλλους προγραμματιστές που ήθελαν να μιμηθούν το στυλ του. Ομοίως, διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος «έχει μέρος αυτών των γονιδίων».

Η δίκη, η οποία διήρκεσε περίπου επτά εβδομάδες μέχρι στιγμής, περιλαμβάνει τις καταθέσεις περίπου 25 μαρτύρων, 24 από τους οποίους θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Ο Ντόναλντ Τζούνιορ ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε από την υπεράσπιση και είχε ήδη κληθεί ως μάρτυρας από την εισαγγελία, μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό του Έρικ Τραμπ.

Η κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ,  Ιβάνκα Τραμπ, αποφάσισε να αποσυνδεθεί από τις οικονομικές δραστηριότητες του πατέρα της κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της την περασμένη Τετάρτη, αλλά όχι οι γιοι της Έρικ και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, οι οποίοι υποστήριξαν ένθερμα τον μεγιστάνα σε πολλές από τις καταθέσεις τους.

Τα παιδιά του Τραμπ συμμετείχαν έντονα στην εταιρεία του πατέρα τους, την Trump Organization, στην οποία εντάχθηκαν ως επιχειρηματικοί εταίροι μετά την αποφοίτησή τους από το κολέγιο. Το 2017, όταν ο Τραμπ έγινε πρόεδρος,  η εταιρεία τέθηκε στα χέρια του CFO Allen H. Weisselberg.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Εισαγγελέα, ο Τραμπ διόγκωσε την προσωπική του περιουσία σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατά 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ) μεταξύ 2011 και 2021.

Η αγωγή  της Τζέιμς, που ορίζεται στα 250 εκατομμύρια δολάρια, επιδιώκει να περιορίσει σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια Τραμπ δραστηριοποιείται στο Μεγάλο Μήλο.

Η προέλευση της αγωγής χρονολογείται από το 2019, όταν ο πρώην δικηγόρος της εταιρείας, Μάικλ Κοέν – ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για τις  παράτυπες πληρωμές στην ηθοποιό πορνό Στόρμι Ντάνιελς – έθεσε ερωτήματα για την οικονομική της κατάσταση ενώπιον του Κογκρέσου.

Πηγή: RTVE.es

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος