ΗΠΑ: Ο Νετανιάχου ήταν απροετοίμαστος, έκρινε ο Ντ. Τραμπ- Το ίδιο και το Ισραήλ

Για έλλειψη προετοιμασίας επέκρινε τον ισραηλινό πρωθυπουργό  Μπενιαμίν Νετανιάχου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ  χθες Τετάρτη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επισημαίνοντας πως αν ήταν αυτός στην κυβέρνηση, δεν θα χρειαζόταν καν να είναι προετοιμασμένοι»,

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών του 2024 έκρινε πως ο κ. Νετανιάχου «υπέστη πολύ άσχημο πλήγμα».

«Δεν έχει προετοιμαστεί. Ήταν απροετοίμαστος και το Ισραήλ ήταν απροετοίμαστο. Υπό τον Τραμπ, δεν θα χρειαζόταν καν να είναι προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

 Ο αντίπαλος του κ. Τραμπ στην κούρσα των Ρεπουμπλικάνων, ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, με τη σειρά του επέκρινε τον πρώην πρόεδρο για τα σχόλια αυτά.

Είναι «παράλογο πως οποιοσδήποτε», ακόμη περισσότερο «κάποιος που έχει θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί πρόεδρος», επιλέγει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «για να επιτεθεί στον φίλο μας και σύμμαχό μας, το Ισραήλ», σχολίασε ο κυβερνήτης μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι κ.κ. Τραμπ και Νετανιάχου είχαν στενή σχέση κατά τη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικάνου (2017-2021), όμως έκτοτε έχουν εμφανιστεί ρωγμές ανάμεσά τους.

Ο κ. Τραμπ επανήλθε στα σχόλια αυτά χθες το απόγευμα θίγοντας τα μέτρα ασφαλείας του Ισραήλ και επιμένοντας πως «κάποια πράγματα πήγανε λάθος την τελευταία εβδομάδα».

Ο μεγιστάνας υποστήριξε πως «πρέπει να μπουν στον ίσιο δρόμο διότι πιθανόν μάχονται μεγάλη δύναμη, πιθανόν μάχονται με το Ιράν».

Οι επισημάνσεις του  πρώην προέδρου καταγράφονται καθώς ακόμη οι ισραηλινές αρχές συγκεντρώνουν πτώματα των θυμάτων μια από τις χειρότερες επιθέσεις από καταβολής κράτους. Ο ισραηλινός στρατός αντέδρασε εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.200 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και φέρεται να κάνει σχεδιασμούς για χερσαία επιχείρηση στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος