ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει κοινή δράση για μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από το πετρέλαιο & το φυσικό αέριο της Ρωσίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει κοινή δράση για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και τη μείωση της εξάρτησής της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας, όπως ανέφερε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν.

Ο Τζο Μπάιντεν αναχωρεί την Τετάρτη για τις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, τους ηγέτες της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τζέικ Σάλιβαν προανήγγειλε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και θα αυστηροποιήσουν τις ισχύουσες κυρώσεις.

Ο Τζο Μπάιντεν θα εξετάσει με τους συμμάχους πιο μακροπρόθεσμες προσαρμογές σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Τζ. Σάλιβαν είπε ότι οι ΗΠΑ θα συζητήσουν με τους συμμάχους τους και για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.

Σημείωσε, επίσης, ότι δεν έχει δει στοιχεία που να δείχνουν πως η Κίνα παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Ρωσία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προειδοποιήσει το Πεκίνο ότι η παροχή βοήθειας στη Ρωσία θα προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος