ΗΠΑ: O Λεμονόπιτας, το σκυλάκι που βασάνισε καρτέλ ναρκωτικών, φιναλίστ σε διαγωνισμό για το πιο αξιαγάπητο κατοικίδιο

Δώδεκα χρόνια αφού τον βρήκαν στον κάδο στην κεντρική πολιτεία Σακατέκας, την οποία συνεχίζουν να λυμαίνονται τα καρτέλ, ο Λεμονόπιτας θα λάβει μέρος σε διαγωνισμό μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ, μολονότι ζει σε άλλη χώρα.

Τρέχοντας ασυγκράτητος χάρη στα προσθετικά μπροστινά του πόδια, Ριτρίβερ που είχαν άλλοτε βασανίσει μέλη καρτέλ των ναρκωτικών ζει κάτι ονειρικό. Όχι μόνο οι πάντες γύρω του τον λατρεύουν, είναι πλέον φιναλίστ σε διαγωνισμό για το πιο αξιαγάπητο κατοικίδιο στις ΗΠΑ.

Αφού διασώθηκε από κάδο σκουπιδιών όπου τον είχαν πετάξει, κουτάβι ακόμα, με τα μπροστινά του πόδια κομμένα, ο Pay de Limón («Λεμονόπιτας»), βρήκε την αγάπη που είχε ανάγκη στο καταφύγιο Milagros Caninos, νότια της μεξικανικής πρωτεύουσας, όπου 12 χρόνια αργότερα ζει και βασιλεύει.

«Επέζησε, ξεπέρασε την σκληρότητα των ανθρώπων, των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος», θα πει η Πατρίσια Ρουίς, η ιδρύτρια του Milagros Caninos. «Δεν κρατάει κακία σε κανέναν. Οι άνθρωποι κρατάνε κακία, όχι οι σκύλοι».

Δώδεκα χρόνια αφού τον βρήκαν στον κάδο στην κεντρική πολιτεία Σακατέκας, την οποία συνεχίζουν να λυμαίνονται τα καρτέλ, ο Λεμονόπιτας θα λάβει μέρος σε διαγωνισμό μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ, μολονότι ζει σε άλλη χώρα.

Ο διαγωνισμός America’s Favorite Pet είναι ανοικτός σε κάθε κατοικίδιο στην αμερικανική ήπειρο. Διεξάγεται στο πλαίσιο εκστρατείας προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια για αγαθοεργίες.

Στους θετούς γονείς του νικητή ή της νικήτριας, που θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο, θα απονεμηθεί χρηματικό έπαθλο 5.000 δολαρίων. Ο ίδιος ή η ίδια θα φιλοξενηθεί σε δισέλιδο του περιοδικού Dogster.

Για την κυρία Ρουίς, το ταξίδι του Λεμονόπιτα πρέπει να διδάξει «όλους μας να λέμε ‘ναι, μπορώ’, να λέμε ‘ναι στη ζωή’, κόντρα σε όλα. Ό,τι κι αν μας συνέβη».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος