ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 90.000 μολύνσεις σε μια ημέρα — Παλεύει με την πανδημία η χώρα

Νέο ρεκόρ καταγράφηκε στις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 90.000, μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη μέχρι την Πέμπτη, επιβεβαιώθηκαν 91.290 κρούσματα μολυσμένα από τον SARS-CoV-2 και 1.021 ασθενείς έχασαν τη μάχη με τη ζωή. Τα νούμερα μεταδόθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων με βάση τα δεδομένα του Πανεπιστημίου.

Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 8,94 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας, ενώ τη μάχη με τη ζωή έχουν χάσει 230 χιλιάδες ασθενείς. Είναι ξεκάθαρο πως με αυτούς τους αριθμούς οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν δικαίως την πρώτη θέση, στην κατάταξη των χωρών που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία.

Το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων σε μια ημέρα είχε καταγραφεί το Σάββατο, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 88.973 κρούσματα.

Η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας πανδημίας ενώ ταυτόχρονα παλεύει με τις φυσικές καταστροφές και με τις εξεγέρσεις, δίνοντας πάτημα στο Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπαίντεν να μετατρέψει την κακή διαχείριση σε αιχμή του δόρατος της επίθεσής του εναντίον του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Νέα Υόρκη και οι Πολιτείες, που βρίσκονται στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, κατάφεραν να διατηρήσουν για αρκετό διάστημα την πανδημία υπό έλεγχο, αλλά πλέον παρατηρούν μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που εντείνει τους φόβους για επιστροφή των περιοριστικών μέτρων. Οι Πολιτείες αυτές βρίσκονται, προς το παρών, μακριά από μια ανεξέλεγκτη έκρηξη κρουσμάτων, όπως αυτή που παρατηρείται σε ορισμένες Μεσοδυτικές Πολιτείες ή σε χώρες της Ευρώπης. Όμως οι αριθμοί αυξάνονται και οι αρμόδιοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι έχει διπλασιαστεί το ποσοστό θετικότητας των τεστ στη μεγαλύτερη μητρόπολη της Αμερικής. Η πόλη κατέγραψε νέο ρεκόρ σε αριθμό νεκρών, ενώ η Πολιτεία ξεπέρασε τους 33.000. Τα κρούσματα αυξάνονται επίσης και σε άλλες πολιτείες όπως η Πενσιλβάνια, το Κονέκτικατ και η Μασαχουσέτη.

Παγκοσμίως τα νούμερα είναι εξίσου ανησυχητικά, καθώς την Τετάρτη για πρώτη φορά τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 500.000 μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς οι χώρες στο βόρειο ημισφαίριο της Γης ανακοίνωσαν αυξημένο αριθμό μολύνσεων. Μάλιστα τα κρούσματα του κορονοϊού μέσα σε 2 εβδομάδες αυξήθηκαν σχεδόν κατά 25%. Μόλις την περασμένη Παρασκευή τα κρούσματα ξεπέρασαν πρώτη φορά τις 400.000 σε μια ημέρα ενώ την Τετάρτη ήταν στα 250.000. Με αποτέλεσμα πολλές κυβερνήσεις να υιοθετούν αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Μιλώντας με νούμερα αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα τα παγκόσμια κρούσματα από τον φονικό ιό έχουν φτάσει τα 44,7 εκατομμύρια ενώ οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο. Τα 2/3 των κρουσμάτων καταγράφονται σε δύο ηπείρους, Ευρώπη και Αμερική. Από την άλλη πλευρά η Ασία ξεπέρασε τις 10 εκατομμύρια μολύνσεις το Σάββατο, ενώ η Ινδία αναφέρει κατά μέσο όρο 48.000 νέα κρούσματα την ημέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος