ΗΠΑ: Νέο μακελειό με τουλάχιστον έναν θάνατο και πέντε τραυματίες

Ένας ύποπτος κρατείται για τους πυροβολισμούς κατά πάντων,  σε κατάστημα στην πόλη Μπράιαν στο  Τέξας. Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε σε κατάστημα της εταιρείας Kent Moore Cabinets στην Μπράιαν.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν καθώς ο ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε εταιρεία επίπλωσης στο κεντρικό Τέξας.

Ο ύποπτος συνελήφθη από πολιτειακούς αστυνομικούς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News. Κατά την ίδια πηγή, τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας πέμπτος υπέστη ασθματική κρίση.

Το περιστατικό προστίθεται σε σειρά mass shootings, βίαιων επεισοδίων με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν πάνω από τέσσερα θύματα κατά τον ορισμό των αμερικανικών αρχών, μέσα στις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ο ύποπτος για το μακελειό πιστεύεται πως είναι υπάλληλος της εταιρείας. Τα κίνητρά του δεν είναι σαφή, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η Μπράιαν, πόλη με πληθυσμό περίπου 87.000 κατοίκων, βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από το Texas A&M University.

Το νέο mass shooting σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την παρουσίαση από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στοχευμένων μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση των πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ, όπου τα πολυαίμακτα βίαια επεισόδια με τη χρήση τους αποτελούν μάστιγα.

Από τα μέσα Μαρτίου, έχουν σημειωθεί πολλά τέτοια περιστατικά – ανάμεσά τους αυτό στην Ατλάντα, στην Τζόρτζια (8 νεκροί), αυτό στο Μπόλντερ, στο Κολοράντο (10 νεκροί) και αυτό στο Όραντζ, στην Καλιφόρνια (4 νεκροί, ανάμεσά τους ένα αγοράκι 9 ετών).

Στο μεταξύ  στο Τενεσί οι κάτοικοι προσεχώς θα έχουν τη δυνατότητα να οπλοφορούν χωρίς άδεια, αφού ο κυβερνήτης Μπιλ Λι υπέγραψε νομοσχέδιο που το επιτρέπει χθες Πέμπτη 8/4, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Tennessean.

Με βάση τον νόμο αυτόν, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, οι περισσότεροι πολίτες άνω των 21 ετών που έχουν νόμιμα στην κατοχή τους όπλα θα επιτρέπεται να τα φέρουν δημόσια χωρίς να χρειάζονται άδεια.

Ο κυβερνήτης Λι ανέφερε μέσω Twitter ότι υπέγραψε τον νόμο διότι «δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο για τους νομοταγείς πολίτες του Τενεσί να ασκούν τα δικαιώματά τους δυνάμει της 2ης Τροπολογίας του Συντάγματος» των ΗΠΑ, ευχαριστώντας το πολιτειακό κοινοβούλιο αλλά και «την NRA» το λόμπι των όπλων, για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.

Από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, 31 γενικά επιτρέπουν την οπλοφορία («open carry») σε δημόσιους χώρους χωρίς άδεια, αν και απαγορεύεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην καθεμία .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος