ΗΠΑ: Νεκρός ο 72χρονος δράστης του μακελειού με 10 νεκρούς στο Λος Άντζελες – Τι συνέβη

Array

Ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στην Καλιφόρνια μετά τους εορτασμούς για το κινεζικό νέο σεληνιακό έτος είναι νεκρός, και όπως δείχνουν όλα αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αστυνομία του Λος Άντζελες.

«Ο ύποπτος έφερε τραύμα από σφαίρα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου», δήλωσε ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα, περιγράφοντας το ανθρωποκυνηγητό το οποίο έλαβε τέλος με μια πιστολιά προερχόμενη από το όπλο του ίδιου του δράστη στο εσωτερικό του βαν όπου είχε περιλυκλωθεί από τους αστυνομικούς.

Ο ύποπτος κατονομάστηκε ως Χου Καν Τραν, 72 ετών. Άνοιξε πυρ μέσα στην δημοτική αίθουσα χορού Star Ballroom Dance Studio, στο προάστιο Μοντερέι σκοτώντας 10 ανθρώπους, και τραυματίζοντας άλλους δέκα. Σύμφωνα με τις αρχές ο Τραν πρέπει να ευθύνεται και για την εισβολή λίγο αργότερα σε σε δεύτερη σχολη χορού στην Αλαμπρα όπου οι θαμώνες κατάφεραν να τον αφοπλίσουν όχι όμως και να τον ακινητοποιήσουν. Ο δράστης εντοπίστηκε σε απόσταση 30 χλμ. μέσα σε ένα λευκό βαν όπου έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.

Οι ερευνούν ως κίντρο την εκδοχή των προσωπικών διαφορών

«Μπορώ να επιβεβαιώσω πως δεν υπάρχει κανένας άλλος ύποπτος» για τη σφαγή, διευκρίνισε ο κ. Λούνα, προσθέτοντας ότι το κίνητρο της επίθεσης στη Μόντερεϊ Παρκ δεν είναι απόλυτα σαφές ως αυτό το στάδιο.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ωστόσο υπάρχουν προκύπτουν ήδη στοιχεία προς την εκδοχή των προσωπικών διαφορών. Ο άνδρας φέρεται μάλιστα να επιχείρησε να ζητήσει τις πρώτες βοηθειες σε νοσοκομείο προτού εντοπιστεί. Φέρεται να περίμενε για κάποια ώρα σε αίθουσα αναμονής και τελικά έφυγε χωρίς να δεχθεί ιατρική φροντίδα ωστόσο είχε γίνει αντιληπτός από το ιατρικό προσωπικό και είχαν ειδοποιηθεί οι αρχές.

Ο Τραν, σύμφωνα με γνωστούς του, σύχναζε στην αίθουσα χορού όπου πραγματοποίησε την πρώτη επίθεση. Η δημοτική αίθουσα αποτελούσε σημείο συνάντησης για την τοπική κοινότητα, όπου είχε μάλιστα πρωτοσυναντήσει την πρώην γυναίκα του πριν από 20 χρόνια, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώριζαν.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι ερευνητές ανθρωποκτονιών εργάζονται νυχθημερόν για να συγκεντρώσουν επιπλέον πληροφορίες και να εξακριβώσουν το κίνητρο αυτού του εξαιρετικά τραγικού συμβάντος», είπε ο σερίφης Λούνα.

ΗΠΑ: Νεκρός ο 72χρονος δράστης του μακελειού με 10 νεκρούς στο Λος Άντζελες – Τι συνέβη
(AP Photo/Jae C. Hong)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε παράλληλα εντολή οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα του μακελειού ως τη δύση του ηλίου την Πέμπτη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος