ΗΠΑ: Νέες προειδοποιήσεις Μπλίνκεν προς Ρωσία για την Ουκρανία

Ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που η Ρωσία, προχωρήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια στην Ουκρανία, θα υπάρξει σημαντική αντίδραση από τις ΗΠΑ.

Ταυτόxρονα, ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια σειρά επιλογών, που είναι πιθανόν η Μόσχα, να εφαρμόσει στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, επεσήμανε, ότι εάν ενεργοποιούνταν αυτή τη στιγμή κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, θα έχαναν την αποτρεπτική τους ισχύ, έναντι της Μόσχας.

Σε ερώτηση για το εάν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Κίνα, είναι πιθανόν να επηρεάσουν τις κινήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε, ότι δεν πιστεύει κάτι τέτοιο.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι τα χέρια της Ουάσιγκτον δεν είναι δεμένα απέναντι στη Μόσχα, λόγω της ανάγκης ρωσικής βοήθειας, στις συνομιλίες με το Ιράν, για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο ρόlο της Γερμανίας στην κρίση, δήλωσε ότι το Βερολίνο, συμμερίζεται τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον, αναφορικά με τη Ρωσία.

Τέλος, ο κ. Μπλίνκεν, δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει συγκεκριμένες πληροφορίες γύρω απο τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος