ΗΠΑ: Νέα πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία

Array

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε πως αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε στη βόρεια Συρία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο υψηλόβαθμα στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ο βομβαρδισμός έγινε με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος και σκοτώθηκε ο Αμπού Χάσουμ αλ Ουμάουι και άλλο ένα στέλεχος του ΙΚ», σύμφωνα με δελτίο Τύπου της κεντρικής αμερικανικής διοίκησης USCENTCOM.

«Το πλήγμα αυτό θα μειώσει τη δυνατότητα του ΙΚ να αποσταθεροποιήσει την περιοχή και να πλήξει τις δυνάμεις μας και τους εταίρους μας», σχολίασε ο στρατηγός Μάικλ Κουρίλα, ο επικεφαλής της CENTCOM.

Ο αμερικανικός στρατός διαβεβαίωσε εξάλλου ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, «κανένας άμαχος δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε».

Η Δαμασκός χαρακτηρίζει τη δράση του αμερικανικού στρατού στο έδαφός της παράνομη.

Νωρίτερα, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκε και άλλο στέλεχος του ΙΚ, σε έφοδο μελών των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων με ελικόπτερα στη βορειοανατολική Συρία, σε περιοχή που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βάζουν στο στόχαστρο ηγέτες της τζιχαντιστικής οργάνωσης, η οποία, παρά τις ήττες που υπέστη το 2017 στο Ιράκ και το 2019 στη Συρία, συνεχίζει να διαπράττει αιματηρές επιθέσεις και στις δύο χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος